Liyakatsız başkan ‘bayrak'ı yanlış anladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçen hafta TÜRSAB acente yetkilileriyle telekonferans yöntemiyle yaptığı toplantıda, ‘Yeşil beyaz renkteki İzmir bayrağı' ve ‘İzmir parası' düşüncelerini paylaştı.

Soyer “Benim aklımda bir de ‘İzmir Parası’ çıkarmak vardı hatta buna İZ Coin diye bir isim de koymuştum. Sonra bu bayrak da çıkınca beni uyardılar dediler ki; ‘Senin bir eyalet kurma çaban olduğu anlaşılır, sonuçta İzmir’i memleketten kopartacak bir çalışma olarak algılanır’ dediler” ifadelerini kullandı. Soyer’in sözleri ortaya çıkınca ortalık karıştı. 1600’lı yılların sonunda büyük ticaret limanlarında özel bayrakların kullanılmasını Soyer’in yanlış anladığı anlaşıldı.  

‘SİSLİ SİYASETİ BIRAK’ TEPKİSİ

Tunç Soyer’in sözlerine sosyal medyanın yanı sıra siyasilerden de sert tepkiler geldi. 

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik: “İzmir Belediye Başkanı, siyasi tartışmaları sisli bir alana sürüklüyor. Bir siyasetçinin “tarihte İzmir’in bayrağı varmış” diyerek, bugün bu taleplerin hangi zehirli amaç için dillendirildiğini bilmesi gerekir.”

‘BÖLÜCÜLERE ALTYAPI’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ: “Bayrak ve paradan bahsetmek, ayrı bir devlet noktasında bir şeyden bahsetmektir. Soyer, İzmir’in altyapısı ve ulaşımı için çözümler bulmalıdır.”

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş: “CHP-HDP zihniyetinin sinsi amaçları ortaya çıkıyor. Bu planın gayesi bölücülere altyapı hazırlamak! Belli ki bunu sadece İzmir için değil başka yerler için de planlıyorlar!”