Liyakat mı, ‘deneme yanılma' ataması mı

İBB'de işe alımlarda ‘liyakat ve tecrübeyi' ön planda tuttuğunu ifade eden İmamoğlu, 1 yılda kritik görevlere atadığı yöneticileri sürekli değiştirdi. Bu sirkülasyon ‘liyakata mı yoksa deneme yanılmaya göre mi atama yapıyor?” sorusunu gündeme getirdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kendi atadığı isimleri kısa sürede değiştirmesine son örnek Fen İşleri Daire Başkanlığı’nda yaşandı. İmamoğlu’nun 28 Eylül 2019’da göreve getirdiği Kasım Arısoy, 18 Haziran 2020’de görevden alındı. Arısoy’un yerine daha önce TOKİ’de görev yapan inşaat mühendisi Recep Korkut getirildi. Korkut, 2012-2019 arasında TOKİ‘de uzman ve müdür olarak ihale ve uygulama dairelerinde görev yaptı. 

Korkut son olarak özel sektörde yönetici olarak görev yapıyordu. 26 Temmuz’da Ulaşım Daire Başkanlığı’na Dr. Taylan Engin getirildi, 15 Kasım 2019’da görevinden istifa etti. Yerine 6 Aralık 2019’da Doç. Dr. Mustafa Gürsoy atandı. Gürsoy da 1.5 ay sonra 22 Ocak’ta görevinden ayrıldı. İmamoğlu son olarak yeni bir atama kararı imzalayarak bu göreve 7 Şubat’ta Utku Cihan’ı getirdi.

1 GÜNDE 2 MÜDÜR

İSBAK Genel Müdürlüğü’ne 8 Ağustos 2019’da atanan Bahattin Yetkin, geçmişte AK Parti Milletvekili aday adayı olduğu ve Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar nedeniyle 2 gün sonra görevden alındı.

İETT DE DEĞİŞTİ

İmamoğlu, 12 Eylül 2019’da İETT Genel Müdürlüğü’ne atadığı Hamdi Alper Kolukısa’yı 11 Haziran 2020’de görevden alarak yerine Aras Kargo, Mars Lojistik ve Ekol Lojistik firmalarında genel müdürlük yapan Alper Bilgili’yi atadı. Kolukısa, İmamoğlu göreve geldiğinde İETT Genel Müdür Yardımcısı görevini sürdürüyordu.