Lince gaz veren yağmacı!

Kayseri'de ‘Suriyeli tacizciye tepki' diye başlayan saldırılarda yakalanan 474 kişiden 285'i göçmen kaçakçısı, bağımlı, tacizci, yağmacı, gaspçı çıktı.

Kayseri'deki taciz olayı üzerinden sokakları karıştırmaya çalışan 474 provokatör yakalandı, 285'inin göçmen kaçakçılığı, taciz, hırsızlık gibi suçlardan sabıkalı olduğu belirlendi.

Kayseri'deki olayların ardından Suriye'nin kuzeyinde de bu kez Türkiye'ye yönelik provokatif eylemler sahneye sürüldü. Bu olayların sosyal medyada yer almasının ardından önceki gece Gaziantep, Hatay, Kayseri, Konya, Antalya, İstanbul Sultanbeyli'de Suriyelilere yönelik protestolar gerçekleştirildi.

474 KİŞİ GÖZALTINDA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri'de meydana gelen çirkin olay sonrası bazı şehirlerde Suriyelilere yönelik provokatif eylemlerin gerçekleştiğini hatırlattı. Bakan Yerlikaya, yasa dışı yollara başvurularak gerçekleştirilen provokatif eylemler sonrası 474 kişinin gözaltına alındığını belirterek, "Gözaltına alınan şahısların 285'inin göçmen kaçakçılığı, yaralama, uyuşturucu, yağma, hırsızlık, mala zarar verme, cinsel taciz, dolandırıcılık, parada sahtecilik, tehdit, hakaret, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma gibi adli kaydı olduğu tespit edilmiştir" bilgisini verdi. Vatandaşlara provokasyonlara gelmeme ve itidalli davranma çağrısı yapan Yerlikaya, "Hukuk dışı yollarla, insanlara, çevreye ve mallara zarar vererek suç işlemeyelim. Devletimiz güçlüdür. Devletimize ve milletimize karşı bu komploları kuranlar hak ettikleri karşılığı göreceklerdir" ifadelerini kullandı.

KAMU DÜZENİNİ BOZAMAZLAR

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK komuta kademesi ve birlik komutanlarının katıldığı video telekonferans toplantısında konuştu. Türkiye'de ve Suriye'de yaşanan olaylara dikkat çeken Bakan Güler, "Suriyeli sığınmacılar konusunda son dönemde oluşturulmaya çalışılan olumsuz algı ve artan gerilimler dikkatle izlenmektedir. Türkiye'ye karşı faaliyet gösteren bazı unsurların kamu düzenini bozma girişimleri devletimizin tüm birimleriyle gösterdiği özverili çaba sayesinde başarısız kılınacaktır" şeklinde konuştu.

GEREKLİ MÜDAHALE YAPILDI

Güvenlik kaynakları, Türkiye'nin çeşitli kentlerinde ve Suriye'nin kuzeyinde meydana gelen olaylar hakkında gerekli müdahalelerin yapıldığını bildirdi. Kaynaklar, "Eylemlere karışan ve olayları kızıştıran her kişi tespit edilerek, gerekli işlemlerin yapılmasına devam edilmektedir. Bu eylemlere hiçbir şekilde izin verilmeyecektir" dedi.

İstanbul Sarıyer'de alkollü bir şahıs, elindeki bıçakla bir kafede oturan Arap iş insanlarını tehdit etti. Gözaltına alınan M.İ., çıkarıldığı mah-kemece tutuklandı.