Laz inadını bırakalım! Karadeniz'de yerel kısıtlama devreye girdi

Köy, yayla ve mahallelere çıkışlar yasaklandı! Karadeniz'de yerel kısıtlama devreye girdi. En yüksek vaka oranına sahip Karadeniz illerinde ‘yerel kısıtlamalar' başladı. Trabzon'da köye çıkış ve maç izleme; Giresun'da yaylalara çıkış yasaklandı. Ordu'da ise denetimlerin sıkılaşması gündemde.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il bazında haftalık koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. 8-14 Şubat 2021'deki ilk sayılara göre iller, her 100 bindeki haftalık vaka sayısına göre sıralandığında Doğu Karadeniz'in durumu dikkat çekti. 'Yüksek riskli' illerin açıklandığı tabloda, Trabzon 228.02, Rize 202.44, Ordu 194.42 ve Giresun 184.34 ilk 5'te yer aldı. Salgınla mücadele kapsamında bu illere yönelik yerel kısıtlama tedbirleri devreye girdi.

TRABZON

Kentte günlük ortalama 260 vaka tespit ediliyor. Cenaze namazları 30 kişiyle sınırlandırıldı. Denetim ekiplerinin sayısı artırıldı. Kısıtlamalarda köy ve mahallelere çıkışlar yasaklandı. Trabzonspor maçının olduğu günlerde grupların maç izlediği duyumları üzerine sıkı denetim kararı alındı.

GİRESUN

Hafta sonu kısıtlamalarında köy ve yaylalara çıkış yasaklandı. Ziyaret, gün ve sosyal faaliyetlere izin verilmeyecek. Denetimler sıklaştırılacak, belediye hoparlörlerinden cenaze anonsları yapılmayacak. Gazi Caddesi kuzey ve güney giriş noktalarına bariyerle kontrol noktası konulacak.

ORDU

'LAZ İNADININ CEZASI BUNLAR'

Günlük vaka sayısı nın 211 olarak açıklandığı Ordu'da, Prof. Dr. Özgür Enginyurt, alınması gereken önlemleri anlattı: "Aile içi toplanmalar devam etti. Karadenizlilerin Laz inadı tuttu. Laz inadının cezasını çekeceğiz. Caddelerin giriş çıkışının yasaklanması gerekiyor. Alışveriş caddelerinde HES kodu alınmaya devam edilmeli. Kısıtlamada sokağa çıkanlara ağır cezalar şart."

VALİDEN 'RİSKİ DÜŞÜRELİM' ÇAĞRISI

Bakanlık verilerine göre, her 100 bindeki haftalık vaka sayısında Ankara, 53. sırada yer aldı. Kentin günlük ortalama vaka sayısının da 287'ye düştüğü belirlendi. Ankara Valisi Vasip Şahin, "Ankara olarak düşük riskli iller grubuna girebilmek ve hızla normalleşme aşamasına geçmek için sizlerden biraz daha dikkat istirham ediyoruz" dedi.