KYK burs sonuçları nereden sorgulanır? KYK burs sonuçları 2019 açıklandı!

KYK burs ve kredi sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. KYK burs sonuçları 16 Kasım'da açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu,KYK burs sonuçlarının açıklandığını duyurdu. 2020 eğitim öğretim yılı için belirlenen burs miktarını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aylıklara 50 TL’lik bir artışın yapıldığını duyurmuştu. Haberimiz içerisinden sorgulama sayfasına ve detaylara ulaşabilirsiniz.

KYK burs sonuçları sorgulama sayfası sonuc.kyk.gov.tr yoğun olarak aranıyor. KYK burs sonuçları 2019 yılında başvuruda bulunan öğrenciler tarafından başvuru süresinin dolmasının ardından sonuçlara odaklanmıştı. Sonuçlar dün Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu duyurusu ile öğrencilerin erişimine açıldı. KYK burs sonuçları sorgulama sayfası haberimizde..

KYK BURS SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ 

BURSLAR NE ZAMAN YATACAK? TIKLAYINIZ

KYK BURS VE KREDİSİ HANGİ DURUMLARDA KESİLİR? TIKLAYINIZ

KYK BURS SONUÇLARI AÇIKLANDI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2019/2020 dönemi yükseköğrenim burs/kredi başvuru sonuçları açıklandığını duyurdu.

KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

2020 eğitim öğretim yılı için belirlenen burs miktarını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aylıklara 50 TL’lik bir artışın yapıldığını duyurmuştu. Buna göre burs ücretleri 2020 yılından itibaren aylık 550 TL olacak. Kasım ayı içerisinde burs ve kredi sonuçlarının açıklanması durumunda ilk bursların aralık ayında ödenmesi öngörülüyor.

BURS NEDİR?

Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

Burstan yararlanacak öğrenciler,

Ön lisans öğrencileri,

Lisans öğrencileri,

İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,

Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler,

burstan yararlanabilmektedir.

Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?

Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.

Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.