Kuzey Irak'ta PKK'ya yeni darbe! Bayık da oradaydı iddiası...

Barzani'nin haber sitesi ve Fransız Haber Ajansı AFP, PKK'lıların Irak sınır muhafızlarıyla yapacağı toplantıya giden aracın Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bombalandığını duyurdu.

İran sınırındaki operasyonda SİHA’nın, PKK’lıların içinde bulunduğu araca 29 dakikalık takip sonucunda başarılı bir atış yaptığı öğrenildi. İddialara göre, teröristlerden biri araçtan yuvarlanarak yaralı şekilde uzaklaşmaya çalışırken 3 dakika sonra başarılı bir atış daha yapan SİHA hedefi imha etti. Çevredekiler cesedi başka araca yükledi. O araç da 32 dakikalık takibin ardından içinde bulunanlarla imha edildi. Operasyonda üst düzey PKK’lıların öldürüldüğü öğrenilirken, bazı kaynaklar terörist elebaşı Cemil Bayık’ın da araçta olduğunu iddia etti. Irak basını operasyonda, ikisi komutan Iraklı 3 askerin de öldüğünü duyurdu.

10 PKK’LI DAHA ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan TSK, K. Irak’ın Zap bölgesinde 2 PKK’lının öldürüldüğünü “İyi ki varsın Eren, seni ve tüm şehitlerimiz unutmadık” mesajıyla duyurdu. Böylece Irak’ın kuzeyinde dün 4 ayrı operasyonda 10 PKK’lı öldürüldü.