Kuzey Irak sınırımıza tampon bölge kuruldu! 

Kuzey Irak’ın Şırnak-Hakkari arasındaki 300 kilometrelik hattında tampon bölge oluşturuldu. Kurulan geçici üslerle teröristlere karşı sınırımıza set çekildi.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı ile destan yazan TSK, bir yandan da Kuzey Irak bölgesinde terör örgütüne büyük darbe vurup güvenli hat oluşturuyor. Bu kapsamda 1 yıldır sürdürülen sınır ötesi harekatta Şırnak ve Hakkari sınırında bir çok üs kurularak güvenli bölge oluşturuldu. TSK, terör örgütü PKK/PYD’ye Suriye ve Kuzey Irak sınırında büyük darbe vuruyor. Fırat Kalkanı ile Cerablus -El Bab hattını temizleyen Mehmetçik Zeytin Dalı harekatı ile Afrin bölgesini teröristlerden arındırdı. Böylece Suriye sınırında ülkemize tehdit oluşturan teröristler temizlenmiş oldu. Suriye sınırında bu gelişmeler yaşanırken Kuzey Irak hattında da eşzamanlı olarak büyük bir operasyon yürütülüyor. Geçtiğimiz yıl eylül ayında bordo berelilerin öncülüğünde terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’ta Kandil bölgesi, Metina, Avaşin-Basyan ve Hakurk hattındaki inlerine yönelik çok özel bir harekat başladı.   

1000’DEN FAZLA TERÖRİST 

Havadan F-16’ları ve İHA’ların destek verdiği ve 1000’den fazla teröristin öldürüldüğü çok kritik harekatta önemli bir aşamaya gelindi. Şırnak Uludere’den başlayıp Hakkari Şemdinli’ye uzanan güvenlik bölgesinde Mehmetçiğin yaklaşık 10 kilometrelik bir hat oluşturduğu öğrenildi. Oluşturulan bu hat sayesinde özellikle sınır hattımızdaki askeri noktalara yönelik eylem hazırlığındaki teröristler berteraf edildi. Hakkari - Şırnak hattında sınır güvenliği büyük ölçüde sağlandı.

SİNCAR İLE BAĞLANTILI  

Kuzey Irak bölgesinde oluşturulan güvenli hattın önümüzdeki dönemde olası Sincar operasyonu ile de bağlantılı yürütüldüğü öğrenildi. 

Köpeğini sırtında taşıdı

Hakurk bölgesi komandoların özverisi böyle görüntülendi. “Postal parçalayan kayalık” olarak bilinen Balkayalar’da bir komando bomba imha köpeğini sırtına alarak tırmanıyor.

41 TERÖRİST VURULDU

Kandil’deki inlerine bomba yağdı!

Kuzey Irak’a yönelik harekatta son olarak 41 terörist daha etkisiz hale getirildi. TSK bu önemli harekata ilişkin bilgiyi şöyle paylaştı: Irak kuzeyi Kandil bölgesine birliklerimize saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik 22 Mart 2018 tarihinde düzenlenen hava harekatı netice sinde; 41 teröristin etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir.

İBADİ GÜVENCE VERDİ: 

Sınırımızdan saldırıya izin vermeyiz

Başbakan Binali Yıldırım ile Irak Başbakanı Haydar el-İbadi telefonda görüştü. Zirveye ilişkin yapılan açıklamada Bağdat yönetiminin sınırlarından Türkiye’ye herhangi bir terörist saldırıya izin vermeyeceği belirtildi. Söz konusu güvenceyi, İbadi, Yıldırım’a verdi.