''Kusura bakmayın, tekrar baktım protokol varmış''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimin 2. turu öncesi Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile 3 bakanlık ve MİT Başkanlığı'nı içeren gizli protokol imzalamasının yankıları sürüyor.

Akşam Gazetesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimin 2. turu öncesi Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile 3 bakanlık ve MİT Başkanlığı'nı içeren gizli protokol imzalamasının yankıları sürüyor. 6'lı masanın küçük ortağı Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu, Özdağ'la protokol imzaladığında bakanlık paylaşımından haberiniz yok muydu?" sorusuna şöyle yanıt verdi: Davutoğlu, "Bize İçişleri Bakanlığı da dahil olmak üzere herhangi bir bakanlık konusu iletilmedi. Bunlar ilkesel olarak konuşulmadığından pazarlığa girildiğine ihtimal vermemiştim."

ÖNCE 'YOK' DEDİ...

Kılıçdaroğlu'na "Böyle bir protokol var mı?" sorusunu yönelttiğini söyleyen Davutoğlu, 'yok' yanıtını aldığını ifade etti. Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun kendisine "Bir bakanlık konusu konuşuldu ama karara bağlanmadı. Bağlanmadığı için size getirmedim. Olsa bile benim kontenjanımdı" dediğini açıkladı. Davutoğlu, daha sonra Kılıçdaroğlu'nun kendisini arayarak "Kusura bakmayın. Tekrar baktım, protokol varmış, Bakanlık görüşülmüş" dediğini söyledi. Davutoğlu, "Üzüldüm ama bir şey söylemedim" ifadelerini kullandı.

GENEL BAŞKANLIĞI HUKUKEN DÜŞTÜ

2015'teki CHP kurultayının ertelenmesini Yargıtay'a taşıyan eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, 27 Temmuz itibarıyla Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığının hukuken düştüğünü iddia etti. Eminağaoğlu 'CHP tüzüğünde ve siyasi partiler yasasında kurultayların iki yılda bir yapılacağı ve en fazla bir yıl ertelenebileceği hükmü yer alıyor. CHP Temmuz ayına kadar kurultayını yapmayarak, kurultayı bir yıl erteleme yoluna gitti. Şimdi kurultay için 3 yıllık süre dolmuş durumda' dedi.

YİNE İMA İLE 'DEĞİŞİM' İSTEDİ

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'değişim' için açtığı internet sitesiyle ilgili yaptığı paylaşımda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yine imalı mesajlar verdi: "İktidar İçin Değişim sayfamızı 1 milyondan fazla vatandaşımız ziyaret etti ve 100 binden fazla vatandaşımız değişim ile ilgili görüş ve önerilerini iletti. Gelen öneriler ve yorumlar şu konularda belirginleşti: Toplum, CHP'de lider ve yönetiminin değişmesini, bu değişimin hem kuşak hem vizyon ekseninde olmasını istiyor." Kılıçdaroğlu, partisinin belediye başkanları ile yaptığı toplantıda "Geçmişi temiz biri çıkarsa hemen yerimi bırakırım" demişti.