Küstah BBC'den cuntaya destek

Türkiye düşmanlığının dozunu arttıran BBC, cuntaya destek verdi.Türkiye’de çeşitli çevrelere gönderdiği e-posta ile ‘darbe yanlısı’ şahısları bulmak için yardım istedi.

İngiltere resmi yayın kuruluşu BBC, Türkiye'deki çeşitli çevrelere gönderdiği elektronik posta mesajlarıyla 'darbe yanlısı' kişileri bulma konusunda yardım istedi. Gazetecilik yapmak isterken komik duruma düşen yayın kuruluşunun bu girişimi pes dedirtti. 

KARA PROPAGANDA 

BBC, Türkiye'deki halkınIN sokaklara dökülüp karşı çıktığı ve 240 kişinin şehit olduğu darbe girişimiyle ilgili karşı görüş arayışı içine girdi. BBC çeşitli elektronik posta mesajları ile cunta yanlısı kişileri arıyor. 

İşte BBC'nin yöneticilerinin gönderdiği o akılalmaz elektronik posta: 

AÇIK AÇIK DARBEYE OY İSTEDİ 

‘BBC World News, uluslararası haber kanalının yapımcısıyım. Gerçekleşen başarısız darbe girişiminin ve bunun siyaset üzerindeki sonuçlarını ele almaya çalışıyoruz. Ülkede hükümetin ne yaptığına dair konuşacak kritik öneme sahip insan bulmak konusunda zorlanıyoruz. Bu duruma karşı konuşacak bir insan bulmayı istiyoruz. Belki siz bize yardımcı olabilirsiniz.  Geçtiğimiz günlerde yaşananların yankılarını anlatacak ve bunun hakkında mülakat verecek birini bulmak isteriz’. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim."

CIA FETÖ’ye sahip çıktı 

Terör lideri Gülen'e ABD'den yeşil kart alabilmek için referans olan CIA yöneticilerinden Graham Fuller, darbe girişiminin Gülen'le alakası olmadığını söyleyerek teröristi korudu. ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) eski Ortadoğu  şeflerinden Graham Fuller,  darbe girişiminin arkasında Fethullah Gülen'nin olmadığını öne sürerken, 'Gerçek İslam bu' diyerek teröristlere kol kanat gerdi. Fuller, "Erdoğan'a karşı düzenlenen darbe girişiminin arkasında Gülen'in olmadığına inanıyorum" dedi. Fuller, Gülen'in ABD'den Yeşil Kart alabilmek için 18 ünlüden referans mektubu almıştı.

TÜRKİYE düşmanları el ele 

BBC, CIA eski direktörü Fuller’den sonra Economist dergisi de cuntacılara sahip çıktı. Economist ise, ‘Erdoğan’nın intikamı’ başlıklı verdiği yazısında darbecileri korurken Türkiye düşmanlığını sürdürdü. Bu haftaki kapağını darbe girişimine ve ardından başlatılan tasfiye süreci ile OHAL uygulamasına ayıran The Economist dergisi, ‘Erdoğan’ın intikamı’ başlığıyla okuyucularına duyurdu. 

DEMOKRASİ ÇIĞIRTKANLIĞI 

Türkiye’deki darbe girişimine dair iki noktanın net olduğunu dile getiren The Economist, birinin ‘Türklerin büyük bir cesaretle sokaklara çıkıp askerlere dur demesi’, diğerinin ise ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halkın savunmak uğruna hayatını riske attığı demokrasiyi yok etmesi’ olduğunu iddia ediyor. ‘Türkiye’deki çoğulculuğa kendi darbesini yaptığına’ dikkat çekilen yazıda, ‘gidişatın önlenememesi durumunda ülkenin kaosa sürükleneceğini söyleyerek korku imparatorluğu yapmaya çalışıyorlar.