Kurum'dan İBB'ye tepki: Kaynağı depreme değil, reklama harcadılar

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum, ''İBB 7 milyar dolarlık bir bütçeye sahip. İstanbul'un kaynağını, reklama, ‘İsrafı bitirdik' deyip, tabelalara 350 milyon lira vererek harcadılar. O kaynakları deprem dönüşümüne harcasaydı, İstanbul başka olurdu.'' sözleriyle İBB'ye tepki gösterdi.

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum, KRT'de katıldığı canlı yayında anketlerde 1,5-2 puan önde olduklarını ve üstüne koya koya gittiklerini söyledi. Kurum, YRP'nin oyları böleceği iddialarına "Ben öyle düşünmüyorum. Erbakan Hoca'mızın hayaliydi İstanbul, bu hayali gerçekleştirmek Yeniden Refah Partili seçmenimizin isteyeceği bir iştir."

7 MİLYAR DOLARLIK BÜTÇE

"İBB 7 milyar dolarlık bir bütçeye sahip. İstanbul'un kaynağını, reklama, 'İsrafı bitirdik' deyip, tabelalara 350 milyon lira vererek harcadılar. O kaynakları deprem dönüşümüne harcasaydı, İstanbul başka olurdu."

MAL VARLIĞINI AÇIKLADI

Mal varlığını açıklayan Kurum'un Çankaya'da bir evi, eşi Şengül Kurum'un Altındağ ve Kağıthane'de bir evlerinin bulunduğu belirtildi. Kurum'un 2023 model Peugeot 408 arabasının bulunduğu kaydedildi. Kurum'un 200 bin lira, 55 bin dolar ve 40 bin avro, eşi ve çocuklarının ise toplamda 3 milyon 333 bin lira değerinde muhtelif altın ve takı olduğu kaydedildi. Şengül Kurum'un Kağıthane'deki konuta ait 14 milyon lira borcu olduğu belirtildi.