Kurban Bayramı 2016 ne zaman hangi tarihte kutlanacak

İslam dininde hicri takvimin Zilhicce ayının onuncu gününde başlayan ve toplam dört gün süren kurban bayramı, dini bayramlardan bir tanesidir.

Özellikle çalışanların dört gözle beklediği Kurban Bayramı 12 Eylül tarihlerine geliyor. “Kurban bayramı tatili kaç gün sürecek? Yaz tatiline denk gelen 2016 kurban bayramı arefesi 11 Eylül Pazar günü olacak ve kurban bayramı tatilinde toplamda 4,5 gün sürecek tatil olacak. Fakat Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, bu yıl Ramazan Bayramı gibi Kurban Bayramı'nın da Bakanlar Kurulu tarafından 9 güne çıkartılabileceğini söyledi. Bu yıl Kurbanlık fiyatları büyükbaşta fiyat 5 bin ile 8 bin TL arasında, küçükbaşta ise 700 TL ile 1.100 TL arasında değişecek. Canlı hayvanın kilosunun 10-15 TL arasında olacağı tahmin ediliyor.

KURBANLIK FİYATLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KURBAN BAYRAMI 2016 NE ZAMAN HANGİ TARİHTE?

İslam dininde hicri takvimin Zilhicce ayının onuncu gününde başlayan ve toplam dört gün süren kurban bayramı, dini bayramlardan bir tanesidir. Sabırsızlıkla beklenen Kurban Bayramı 2016 yılında 12 Eylül Pazartesi günü başlıyor. 2016 kurban bayramı tatili kaç gün olacak sorusuna verilecek cevap da çok merak ediliyor çünkü bu sene de kurban bayramı okulların açık olduğu zamanlara denk gelmeyecek ve aileler rahatlıkla tatile gidebilecek. Kurban bayramı çocuklar için resmi tatil anlamına gelir fakat 2016 senesinde kurban bayramı sebebiyle okullar tatil edilemeyecek. Çünkü 2016 – 2017 eğitim öğretim yılı, 19 Eylül günü başlayacak. İslam dininde asırlardır devam eden ve farz ibadeti olan kurban kesme, her sene kurban bayramında yapılıyor. Yaz tatiline denk gelen 2016 kurban bayramı arefesi 11 Eylül Pazar günü olacak ve kurban bayramı tatilinde toplamda 4,5 gün sürecek tatil olacak.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 

Başbakan Binali Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 16 Eylül Cuma günü tam gün izinli sayılmasına ilişkin yazıyı imzaladı.  Buna göre, kurum yöneticilerince gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar, Kurban Bayramı'nın ertesi günü (16 Eylül Cuma) tam gün idari izinli sayılacak. Böylelikle Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak.

KURBAN BAYRAMI:

Arefesi 11 EYLÜL PAZAR

1. günü 12 EYLÜL PAZARTESİ
2. günü 13 EYLÜL SALI
3. günü 14 EYLÜL ÇARŞAMBA
4. günü 15 EYLÜL PERŞEMBE