“Kur'an'a saygı” dedi yakılmasını seyretti

NATO üyeliği için terörle mücadele sözü veren İsveç, Kur'an'a yönelik alçak saldırılara karşı ise sessiz. Danimarka'nın Kur'an'ı koruma kararını tebrik eden İsveç Başbakanı, Momika'nın provokasyonlarına göz yumuyor.

Akşam

Türkiye'nin girişimleriyle NATO'ya üye olmak için Stockholm sokaklarında PKK yandaşlarının teröre destek yürüyüşlerini yeni yasa ile durdurmanın sözünü veren İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçak saldırılara ise göz yumuyor.

DANİMARKA'YA TEBRİK

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, geçtiğimiz günlerde komşusu Danimarka'nın Kur'an-ı Kerim ve diğer kutsal kitapların yakılmasını yasaklayan kanun teklifini meclise sunma kararına büyük saygı duyduklarını söyledi. Kristersson, "İsveç'in böyle bir karar alması için Anayasa değişikliği yapması gerekir. Dolayısıyla İsveç'in bu yolu seçmesi zor" dedi. İsveç Adalet Bakanı Gunnar Strömmer de Danimarka'nın aldığı kararın çok önemli olduğunu belirterek, "Benzer bir kararı biz burada alsak ifade özgürlüğüne çok geniş kapsamlı bir müdahale olur. Güvenlik ile ifade özgürlüğü arasındaki dengeyi düşünerek çareler bulmaya çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

ALÇAKLIĞA İZİN VERDİ

Danimarka'nın Kur'an'ı koruyan yasa tasarısını destekleyen İsveç Başbakanı'nın kendi ülkesinde İslam'a yönelik saldırılara izin vermemesi tepkilere yol açtı. Önceki gün yine İsveç sokaklarında sahneye çıkan İslam düşmanı Salwan Momika, 10'u zırhlı olmak üzere 20 polis aracı ve yaklaşık 100 polisle Kur'an yaktı, eyleme karşı çıkan bir vatandaş ise polislerce gözaltına alındı.

"PKK'NIN KULLANIŞLI APTALI"

Momika'nın Irak'ta her gittiği hristiyan kurum ve kuruluşta birçok sorun çıkardığı için kovulduğunu aktaran Dikran Ego, Kur'an yakma provokasyonlarının İsveç'te yaşayan Süryaniler tarafından büyük tepkiyle karşılandığını söyledi. Momika'nın Kur'an provokasyonlarını TikTok'tan canlı yayımlayarak para kazandığını belirten Ego, Momika'nın PKK ile ilişkisine dikkat çekti. Ego, "Türkiye'nin İsveç ile devam eden NATO üyelik sürecini de düşünürsek, Momika'nın İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e saldırılarının arkasında PKK tarafından dizayn edilen kullanışlı bir aptal olduğunu da anlayabiliriz" şeklinde konuştu.