ŞEYHMUS ÇAKAN
Büyükşehir Belediyesi, kenttin önemli gelir kaynaklarından biri olan hayvancılığın gelişmesi için kırsal mahallelerde çalışmalarını sürdürüyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, çiftçilerin gelirini artırmak için daha önce inşa edildiği için ekonomik ömrünü tamamlayan göletlerin bakım ve onarım çalışması yaptı. Ekipler, yürüttükleri çalışmalar sonucunda 200 kadar göleti yeniden kullanıma hazır hale getirdi. Özellikle bu yıl yaşanan kuraklıkla birlikte çiftçilerin verim almakta zorlandıkları göletlerinin bentleri yeniledi, göl aynasında oluşan toprakları iş makineleriyle temizleyen ekipler, verimli su toplamalarını sağlamak için göletlerin seviyesini 4-5 metre yükseltti.
Kırsalda özellikle hayvancılığın yoğun olduğu bölgelerde hayvan içme suyu göletleri bakıma alınarak, üreticilerin kullanımına hazır hale getirildi.
'HİZMETİ VATANDAŞIN AYAĞINA GÖTÜRÜYORUZ'
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkan Nihat Nurbaki, Hayvancılığın önemli bir bölümünü oluşturan mera hayvancılığında, hayvanlara içme suyu sağlamak amacıyla Hayvan İçme Suyu (HİS) göletlerine gereksinim duyulduğunu söyledi. Hayvanlara gerektiği kadar içme suyu sağlandığından et ve süt kayıplarının önüne geçirilerek verim artışı sağlanmayı hedeflediklerini kaydeden Nurbaki, "İlçelerimizde, yaklaşık 40 yıl önce yapılan ve ekonomik ömrünü tamamlayan (HİS) Hayvan İçme Suyu Göletlerinden 200 kadarını tekrar aktif hale getirdik, üreticimizin hizmetine sunduk. Göletlerin bakım ve onarımı yapıldı. Vatandaşın talepleri doğrultusunda uzman ekiplerin yaptığı çalışmalarla uygun görülen yerlerdeki göletler tekrar aktif hale getirildi" dedi.
Belediyenin kırsal mahallelerde yaptığı göletlerden hayvan üreticilerinin de memnun olduğu görüldü.