Kulüpte katliam tadilatı

İstanbul Gayrettepe'deki bir gece kulübünde yapılan tadilat faciayla bitti. Çıkan yangında 29 çalışan öldü.

Beşiktaş'ta tadilat yapılan bir gece kulübünde yaşanan patlamanın ardından çıkan yangında, 29 kişi hayatını kaybetti. Yangının ses yalıtım malzemelerinin tutuşmasıyla çıktığı değerlendiriliyor.

İstanbul Beşiktaş'ta Ramazan dolayısıyla kapalı olan 16 katlı binanın en alt katında bulunan Masquerade adlı gece kulübünde tadilat yapıldığı sırada patlama oldu. Patlamanın ardından gece kulübünde yangın çıktı.

BİNA DUMANLA DOLDU

Yangının büyümesiyle kulüpte ve bina dumanla doldu. O sırada kulüpte ve binada bulunanlar içeride mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Tadilat çalışması yapan 29 işçi hayatını kaybederken bir işçi de ağır yaralandı.

RUHSAT 2018'DE YENİLENMİŞ

Olay yerinde imcelemelerde bulunan İstanbul Valisi Davut Gül, "Yangının çıkış nedeni belli değil. Diskotek olarak kullanılan bir yer. Tadilat yapılıyormuş. Çalışanlar hayatını kaybetti. 1987'de alınmış bir ruhsat var, 2018'de ruhsatı yenilenmiş. Bize ulaşan patlama ihbarı yok" dedi.

TADİLAT BAŞVURUSU YOK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, "Tadilat veya inşaat başvurusu yok. İki kat aşağıda olmasından dolayı görünmeyen alanda. Şikayet de yok. Kaçak bir müdahale yapılmış" dedi.

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İçişleri Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yangınla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Yerlikaya'dan bilgi aldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yangın faciasında 3 savcının görevlendirildiğini açıkladı. İş yeri sahipleri Mehmet Menduh C. ve Şahzade Ş. ile sorumlu müdür İsmet Ş., İşletme Müdürü A.A.P., Muhasebeci S.A, tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu K.E. gözaltına alındı.

SES YALITIM MALZEMELERİ TUTUŞTU

Gece kulübünde bulunan ses yalıtımının değiştirildiği sırada yangın çıktığı, bunun sonucu olarak ses yalıtım malzemelerinin bir anda tutuşması sonucu işçilerin bodrum katta mahsur kaldığı ihtimali üzerinde duruluyor. Binanın acil çıkış kapısının olmadığı, işçilerin dışarı çıkamadan içerde dumandan etkilendiği ifade edildi.