Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Rusya ziyareti sonrasında ATOR'dan ilk açıklama

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Sağlık Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay ile Rusya'ya ziyaret gerçekleştirdi. Rusya Tur Operatörleri Birliği'nden (ATOR) söz konusu ziyarete ilişkin olarak, 17 Mayıs'ta gerçekleşen görüşmelerin Türkiye'ye hava ulaşımının tekrar başlatılması yolunda atılan ilk adım olduğu bildirildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve beraberindeki heyet, Rusya'ya ziyaret gerçekleştirdi.

Bakan Nuri Ersoy, gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada Rusya'dan bir heyetin yerinde incelemelerde bulunmak üzere en yakın zamanda Türkiye'ye geleceğini ifade etti.

Türkiye'de Kovid-19'la mücadele kapsamında tam kapanma sonrası koronavirüs vaka sayılarındaki düşüş ile ilgili muhataplarına bilgi verdiklerini belirten Bakan Ersoy, Rus tarafının kararının 1 Haziran'a yetişip yetişmeyeceği konusunda, bu karar için en kısa zamanda resmi heyetlerinin ziyaretlerini beklediklerini vurguladı.

Bakan Ersoy ayrıca Rus tarafının nihai kararı vermek için, verilen raporları değerlendirdikten sora kısa süre içinde yerinde inceleme yapmak istediklerini ve heyetin Türkiye'ye bekleneceğini belirtti.

Rusya Tur Operatörleri Birliği'nin (ATOR) yayın organı olan Vestnik, bir Rus yetkiliye dayandırdığı haberde 17 Mayıs'ta gerçekleşen görüşmelerin Türkiye'ye hava ulaşımının tekrar başlatılması yolunda atılan ilk adım olduğu vurgulandı.

Haberde Türkiye'ye gidecek muhtemel Rus heyetinde Sağlık Bakanlığı, Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rosportebnadzor) ve diğer Rus makamlarından temsilcilerin bulunmasının beklendiği kaydedildi.