Küllerinden doğuyor

Her orman yangınından sonra ortaya atılan ‘rant için yakıldı' yalanı Marmaris'te bir kez daha çürütüldü. 3 yıl önce yanan alanlara tek bir yapı yapılmadı; ormancı ve gönüllülerin çabalarıyla yeniden yeşermeye başladı.

Dokuz gün süren yangınlarda 9 bin 52 hektarlık alanın küle döndüğü Marmaris'te çabalar sonuç verdi. Ormanlar eski görünümüne kavuşmaya başladı.

BETON YALANI YEŞİLDE BOĞULDU

Orman yangınlarını fırsat bilen provokatörler, sosyal medyada "İmara açılacak, satılacak, peşkeş çekilecek, otel olmayacak yerden duman çıkmaz" ifadeleriyle rant imasında bulunuyor. Temmuz 2021'de tarihin en büyük yangın felaketinde Marmaris'te yanan ormanlık alanlar için de aynı kirli algı yürütüldü. AKŞAM, 3 yıl sonra tatil cennetinde yanan bölgeleri görüntüledi. Hiçbir betonlaşmaya rastlanmazken; aksine ormancılarla gönüllülerin arazilerin eski görünümüne kavuşması için seferber olduğu görüldü.

15 BİN TOHUM, 500 BİN FİDAN dikildi

Marmaris'te yangında zarar gören 8 mahalledeki ormanlık alana 15 bin ton tohum; 500 bin kadar da fidanın dikildi. Yangından en çok etkilenen İçmeler Mahallesi'nin muhtarı Ali Demirtaş "Söylentilerle emeğimize haksızlık ediliyor" dedi. Marmaris Ağaçlandırma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yılmaz da şöyle konuştu: "Onlarca yangını gördüm, yanan alanların bir karışının dahi yeşilden başka bir amaç için kullanıldığına şahit olmadım. Bırakın oteli, bir konteyner bile konulmadı. Aksini iddia eden yalan söylüyor." ENDER TÜRKKAN