Küçük esnafa ‘koruma'

Marketler sadece temel gıda satacak. Zincir ve süpermarketlerde cumadan itibaren zorunlu temel ihtiyaçlar dışında ürün satılmayacak.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen 'Market Tedbirleri' başlıklı genelgeye göre 7 Mayıs'tan itibaren vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek. Yasaklanan ürünlerin satışı online devam edebilecek.

* Temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek.

* Daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, züccaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek.

SİGARA SATIŞI YASAK DEĞİL

Sosyal medyada yayılan 'marketlerde sigara satışı yasak' iddialarına İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı yanıt verdi. Çataklı, market önlemlerine yönelik son yayınlanan genelgede, sigara yasağına ilişkin bir kısıtlama olmadığını belirtti.

NÖBETÇİ OPTİK

Göz reçetelerinin geçerlilik süresinin 10 gün olması nedeniyle valilikler/kaymakamlıklarca her ilçede bir nöbetçi optisyenlik müessesesinin açık olması sağlanacak.