Kritik daire başkanlıklarına önemli atama

Emniyet Genel Müdürlüğü hazırlanan kararname ile 34 İl Emniyet Müdürü merkeze alınırken, 24 İl Emniyet Müdürü ile 2 Daire Başkanının yeri değiştirildi.

DEVRİM TOSUNOĞLU

İlk ataması yapılan İl Emniyet Müdürü sayısı ise 37 oldu. Birçok önemli operasyonlara imza atan Hakkari Emniyet Müdürü Resul Holoğlu ise Kaçakçılık ve Organize suçlar ile Mücadele Daire Başkanlığına atandı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameye göre, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ile Rize Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevlerine getirildi.

61 ile yeni emniyet müdürü atanırken daire başkanlıklarında da önemli değişiklikler yaşandı. Aralarında, İstihbarat, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele, Özel Harekât ve Siber Suçlarla Mücadele'nin de bulunduğu 27 Daire Başkanlığı'na yeni isimler getirildi. İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, Eskişehir Emniyet Müdürü oldu. Kaçakçılık, terör ve İstihbarat konusunda uzman olan Hakkari Emniyet Müdürü Resul Holoğlu KOM daire başkanlığına getirildi. İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ekrem Gülen Koruma daire başkanlığına, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Sıralı ise Geçmen kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığına getirildi. İstihbarat Daire Başkanlığına da Polis Başmüfettişi Akın Karataş getirildi.