Sistemkoin CEO'su Tolgahan Çolpan'ın öğrencileri de dolandırdığı ortaya çıktı

Sistemkoin'in tutuklanan CEO'su Tolgahan Çolpan'ın, üniversitedeki bir panelde kendisini sponsor gibi tanıttığı ve öğrencilere kripto parayı anlattığı ortaya çıktı. Daha önce ''Kripto varlık alacağım'' diyerek vatandaştan topladığı paraları sanal çiftlik kurucusu Baha İlmen'e aktardığı öğrenilen Çolpan'ın, böylelikle öğrencileri de dolandırdığı anlaşıldı.

İlk batan kripto para borsası Sistemkoin'in tutuklanan CEO'su Tolgahan Çolpan'ın, öğrencileri de kandırdığı belirlendi.

Sabah'ta yer alan habere göre, binlerce yatırımcıyı mağdur eden Çolpan'ın, 2018'de Bandırma 17 Eylül Üniversitesi tarafından düzenlenen panele izleyici olarak katılıp, soru sorma bahanesiyle çıktığı kürsüde kendini tanıtarak öğrencilere kripto parayı anlattığı belirlendi.

Fotoğraf çektirerek kendisini panelin sponsoru gibi tanıtan Çolpan, kendisine soru soran sekiz öğrenciye de kartını verip, daha sonra öğrencileri işe aldı.

SADECE TABELA VARMIŞ

Tolgahan Çolpan'ın kurduğu tek kişilik anonim şirket üzerinden başlattığı kripto para borsa uygulamasını Ticaret Odası'ndan sicil kaydı alarak notere onaylattığı şirketi 50 bin TL sermaye taahhüdü ile kurduğu halde sadece 12.500 TL'si bankada bloke ettirdiği belirlendi.

Öte yandan adres olarak gösterilen büroda çalışan olmadığı sadece avukatlık tabelası olduğu ortaya çıktı.