Kovid pozitif çıktı... ''Anca beraber kanca beraber atlatacağız''

Milletin ve tüm mazlumların duası sizinle. Başkan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve kendisinin koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını belirterek “Dualarınızı bekliyoruz” dedi. Dünya liderlerinden, siyasilerden, toplumun her kesiminden ‘Geçmiş olsun' mesajları yağdı. Sosyal medyadan “Milletin ve tüm mazlumların duası sizinle” mesajları paylaşıldı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bugün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kendisinin ve eşi Emine Erdoğan'ın koronavirüs testlerinin pozitif olduğunu açıkladı. Erdoğan, paylaşımında "Bugün hafif belirtiler üzerine eşimle birlikte yaptırdığımız Kovid-19 testimizin sonucu pozitif çıktı. Omicron varyantı olduğunu öğrendiğimiz hastalığı hamdolsun hafif geçiriyoruz. Görevimizin başındayız. Çalışmalarımıza evde devam edeceğiz. Dualarınızı bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

ANCA BERABER, KANCA BERABER

Emine Erdoğan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Anca beraber, kanca beraber. İnşallah en kısa sürede bu hastalığı Tayyip beyle birlikte atlatacağız. Dualarınızı bekliyoruz" dedi.

Erdoğan'ın bu paylaşımının ardından dünya liderlerinden de peş peşe "geçmiş olsun mesajları gelmeye başladı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Türkçe yayınladığı mesajında "Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın ve eşi Sn. Emine Erdoğan'ın Kovid-19 testlerinin pozitif çıkmasını eşim Olena ile üzüntüyle öğrendik. Arkadaşlarımız Tayyip Bey ve Emine Hanım'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

ALİYEV TELEFON ETTİ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Başkan Erdoğan'ın telefonla arayıp "Geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Pakistan Başbakanı Imran Han, sosyal medya paylaşımında "Kardeşim Recep Tayyip Erdoğan ile Sayın Emine Erdoğan'a ülkem ve kendi adıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar "Şahsım ve halkım adına geçmiş olsun dileklerimi iletir, en kısa zamanda sağlıklarına kavuşmalarını dilerim" mesajını paylaştı. Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani de "Geçmiş olsun" temennisinde bulundu. ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake de mesajında "Eşim ve ben, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşine acil şifalar dileriz. Geçmiş olsun" dedi.

'BUNU DA BİRLİKTE ATLATIRLAR'

Sosyal medyada Türkiye ve dünyadan "Geçmiş olsun" mesajları yağdı. Bakanlar, siyasi parti liderleri, iş ve sanat dünyası ile toplumun her kesiminden "Milletin ve tüm mazlumların duası sizinle" mesajları paylaşıldı. "Hayatları boyunca verdikleri mücadeleyle her türlü sıkıntıyı birlikte aşmışlardır. Allah'ın izniyle, koronavirüsü de birlikte atlatacaklardır", "Bugüne kadar pek çok kötülüğü yendiği gibi bu virüsü de yenecektir", "Rabbim sizleri başımızdan eksik etmesin", "Bu milletin bu ümmetin duaları sizinle" gibi çok sayıda paylaşımda bulunuldu.

HAYAT PAHALILIĞI MESELESİNİ ÇÖZECEĞİZ

Başkan Erdoğan, Zonguldak-Kilimli Yolu Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Tünelleri ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine video konferansla katıldı. Erdoğan, "Zonguldak'tan tüm Türkiye'ye söz veriyoruz. Vesayeti nasıl devreden çıkardık, terör örgütlerinin başını nasıl ezdiysek, darbecileri nasıl püskürttüysek hayat pahalılığını da çözeceğiz. Milletimizin refah düzeyine gelmesi için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi. "Çalışanları ezdirmemek için maaşlarda ciddi iyileştirmeler yaptık" diyen Erdoğan, "Enflasyon başta olmak üzere çalışanlarımızın kazanç seviyelerini korumaya devam edeceğiz. Bizim için aslolan vatandaşımızın ne yaşadığıdır. Bu durumun çalışanlarımızın sırtına binmesine izin vermeyeceğiz" " ifadelerini kullandı.

155,2 MİLYON TL TASARRUF

Zonguldak-Kilimli kesimi ile zamandan 135 milyon lira, akaryakıttan 20,2 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 155,2 milyon lira tasarruf elde edilmesi planlanıyor. Karbon salımı da 4 bin 225 ton azaltılmış olacak.

SAĞLIK DURUMLARI ÇALIŞMALARINI AKSATMAYACAK KADAR İYİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Omicron varyantının hızla yayıldığı bu dönemde, hafif belirtiler üzerine Sn. Cumhurbaşkanımız ve değerli eşleri Emine Erdoğan için yapılan Kovid-19 testi pozitif çıktı. Sağlık durumları çalışmalarını aksatmayacak kadar iyi. Kendilerine tekrar geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum" dedi.

'KARANTİNADA'

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da "Öncelikle Saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza, eşi Emine Hanımefendi'ye çok geçmiş olsun dileklerimizi Zonguldak'tan iletiyoruz. Esasında buraya kendisi gelmeyi planlamıştı. Kovid olduğunun anlaşılması üzerine bizi görevlendirdi. Kovid olunca herkese karantina var. Cumhurbaşkanı bundan muaf değil. Sağlık durumu gayet iyi. Bir sıkıntı yok. Gelmiş, geçmiş olsun diyoruz" diye konuştu.

ERDOĞAN'DAN TEŞEKKÜR MESAJLARI

Erdoğan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla liderlere teşekkür etti. "Aziz kardeşim Aliyev'e temennilerinden ötürü şükranlarımı sunuyorum. Dost ve kardeş Azerbaycan halkına selamlarımızı gönderiyor, dualarını bekliyoruz" diyen Erdoğan, Ersin Tatar, Zelenski, Imran Han ve Al Sani'ye de ayrı ayrı teşekkür etti.

SİYASİ LİDERLER

Erdoğan, kendisi ve eşi için "Geçmiş olsun' dileklerinde bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, MHP Genel Başkanı Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Deva Partisi Genel Başkanı Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Destici, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Sarıgül, DSP Genel Başkanı Aksakal, Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu ve Memleket Partisi Genel Başkanı İnce'ye teşekkür etti.

BÜYÜK AHLAKSIZLIK

Başkan Erdoğan'a Türkiye ve dünyadan "Geçmiş olsun" mesajları yağarken bazı kişiler ise sosyal medyadan nefret kusup aşağılık paylaşımlarda bulundu. Eski milli yüzücü Derya Büyükuncu "Dua istiyor. Ediyoruz, ediyoruz, merak etmesin. 20 tencere helvayı yapmaya başladım" ifadeleriyle büyük tepki gördü. Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın, Büyükuncu'ya sert tepki göstererek "Gerekli bütün hukuki işlemler başlatılmıştır" dedi.