Kovid patlama deprem... Üç felaketten mucize kurtuluş

Kovid-19'a yakalandıktan sonra kaldırıldığı hastanenin yoğun bakım ünitesindeki patlamadan yaralı kurtulan Halil Karakuş, Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan evden de yakınlarıyla sağ kurtuldu.

AA

Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde yaşayan Karakuş ve eşi, yaklaşık 2,5 yıl önce Kovid-19'a yakalandıktan sonra durumları kötüleşince hastaneye yatırıldı. Eşini Kovid-19 nedeniyle kaybeden Karakuş, Gaziantep'teki bir özel hastanenin yoğun bakımında tedavi görmeye devam etti.

PATLAMADAN KURTULDU

Karakuş, hastanenin yoğun bakımında 19 Aralık 2020'de meydana gelen ve 11 kişinin yaşamını yitirdiği patlamada yaralandı. Başka bir hastaneye sevk edilen Karakuş, yaklaşık 70 gün süren tedavisinin ardından sağlığına kavuştu.

DEPREMDE HAFİF YARALANDI

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen ilk depreme evinde yakalanan Karakuş, yıkılan binanın ikinci katındaki evlerinden yakınlarıyla atlayarak bir kez daha yaşama tutundu. Hafif yaralanan Karakuş, tedavisinin ardından çocukları ve torunlarıyla Kalyon Konteyner Kent'te kalmaya başladı.

78 yaşındaki Halil Karakuş, konteyner kentte torunlarıyla vakit geçiriyor.

YATAĞIN ÜZERİNE ATLAYARAK HAYATA TUTUNDULAR

Kovid-19 salgınının ardından patlamadan da sağ kurtulduğu için sürekli Allah'a şükrettiğini belirten Karakuş, deprem günü oruca niyet etmek için uyandığını dile getirdi. Orucu niyet ettikten sonra camiye namaza gitmeyi planladığını kaydeden Karakuş, "Kalkar kalmaz yer sallanmaya başlayınca dua etmeye başladım. Merdivene gidecektik, gitmedik. Sonradan gördük ki merdiven çökmüş. Allah bizi orada da kurtardı. Torunlarla 18 kişiyiz. Küçük oğlum iki yatağı aşağı attı. Sonra büyük oğlan aşağı atlayıp onları düzenledi. Hepimiz oraya atladık. Küçük bebeği de top gibi oğlumun kucağına attık" dedi.