Koruyucu aile seferberliği büyüyor! Kardeşlere sıcak yuva oldular

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan koruyucu aile seferberliğine Köpo Ailesi de katıldı. 3 çocuğu olan çift, iki kardeşe sıcak yuvalarının kapılarını açarak örnek oldu.

YELDA GÖKDAĞ

Kahramanmaraş’ta Ayhan-Hatice Köpo çifti, Aile Bakanlığı’nın koruyucu aile hizmetini ilk duyduklarında bilgi edinmek için internetten araştırma yaptı. Projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde hayata geçirildiğini öğrenen çift, koruyucu aile olmaya karar verdi. Ayhan Köpo, “Biz de çocukları yetiştirmenin, onların bakımında ve eğitiminde düzenli bir ailenin çok önemli olduğunu düşündük, müracaatımızı yaptık” dedi.

‘ÇİFTE BAYRAM YAŞADIK’

Köpo Ailesi, 28 Temmuz’da Siirt’e giderek Ç.U. (4) ile ablası N.U.’ya (6) koruyucu aile olmak için işlemleri tamamladı. İki kardeşi ayırmadan sahip çıkan Ayhan Köpo, “Kurban Bayramı’nda ‘aileleriyle güzel zaman geçirsin, güzel anıları olsun’ diye düşündük. Talebimiz olumlu karşılandı. Bayram öncesi çocuklarımızı memleketimize getirdik, çifte bayram yaşadık” ifadesini kullandı. 3 kız babası olan Köpo, evlat edindiği çocuklarla karşılaştıkları ilk anları da şöyle anlattı: “Eve geldikleri ilk gün bize ‘anne-baba’ dediler, hoşumuza gitti. Güzel bir yaşam sürmelerini istiyoruz.”

HER EVE BİR ÇOCUK SIĞAR

Korucu aile projesine destek için çağrı yapan Hatice Köpo, çocuklarla çok uyumlu olduklarını söyledi: “Ablalarıyla güzel anlaşıyorlar. Sıcak bir aile ortamında yetişmeleri için çaba sarf edeceğiz. Bizce her eve bir çocuk sığar. Her çocuk bir aile yuvası sıcaklığını hak ediyor.”