‘Koruyucu aile' BM'de dünyaya anlatılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde hayata geçirilen ''Gönül Elçileri'' projesi, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu kapsamında düzenlenecek üst düzey yan etkinlikle anlatılacak.

İHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan 'Gönül Elçileri Projesi' kapsamındaki koruyucu aile hizmeti, ülke geneline yayıldı. Türkiye'de koruyucu aile olmayan il kalmazken; binlerce çocuğu sıcak aile ortamına kavuşturan uygulamanın başarısı sınırları aştı. Dünya liderlerinin bir araya geleceği ABD'nin New York kentindeki 79. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda düzenlenecek yan etkinlikle 'Gönül Elçileri' projesi, dünyaya anlatılacak.

TECRÜBELER AKTARILACAK

'Bir Denizyıldızı Hikayesi: Gönül Elçilerine Küresel Davet' başlıklı etkinlik Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın ev sahipliğinde ve Emine Erdoğan'ın himayelerinde, UNICEF Merkezi'nde düzenlenecek. Koruyucu aile hizmet modeli, diğer ülkelerin cumhurbaşkanı eşlerine, bakanlarına, BM'nin ve STK'ların üst düzey yetkililerine aktarılacak. Koruyucu aile konusunda bilgi ve tecrübelerin paylaşılacağı organizasyonda küresel seferberlik çağrısı da yapılacak. 2012'den Haziran 2024'e kadar 10 bin 256 çocuk sıcak aile ortamına kavuşmuştu.

729 ŞEHİT VE GAZİ YAKINI KAMUYA ATANACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Ankara'daki Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören 60 gaziyi ziyaret etti. Bakan Göktaş, 18 Eylül'de 729 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamuya atanacağını duyurdu. Göktaş, "Bugüne kadar 50 bine yakın şehit yakını ve gazi yakınını kamuda atadık" diye konuştu.