Koronayla sosyolojik mücadele başlıyor

Sağlık Bakanlığı toplumun koronavirüs algısını ölçmeye hazırlanıyor. Salgının Türk halkı üzerindeki etkileri sosyal, psikolojik ve ekonomik olarak araştırılacak.

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu tarafından, koronavirüsün toplumdaki sosyal, psikolojik ve ekonomik etkileri izlenecek ve çözümleri ortaya koyan bir çalışma yürütülecek. Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın iki toplantısına başkanlık ettiği kurulda koronavirüsün sosyal boyutlarının masaya yatırıldığını belirterek şöyle konuştu:

BAROMETRE GELİŞTİRİLDİ

“Bir barometre geliştiriyoruz. Bu barometrede, toplumun koronayla ilgili algısını ölçmeye çalışıyoruz. Korona sürecinde toplum acaba psikolojik olarak ya da sosyal yönden etkilendi mi? Bunu belli sıklıklarla yapacağımız barometreye koymaya çalışacağız. Toplumda salgın ne denli karşılık buluyor? Salgından korkuluyor mu? Kurallara uyuluyor mu? Neden maske takılıyor? Neden maske takılmıyor? Bazı kesimler neden daha çok kurallara uyarken bazı kesimler neden daha az uyuyorlar? Bunları saptamaya ve buna yönelik çözüm üretmeye çalışacağız.”