Sağlık Bakanı Koca: Tahran'dan gelen vatandaşların testleri negatif çıktı, Türkiye'de koronavirüse rastlanmadı

Koronavirüs için hangi önlemler alındı? İran'dan getirilen Türk vatandaşlarının son durumları neler? Sağlık Bakanı Koca, yeni tip koronavirüs ve alınan tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulundu. ''Türkiye'de herhangi bir koronavirüs vakasına rastlanmadı; ama bu, rastlanmayacağı anlamına gelmez.'' diye Koca Tahran'dan gelen vatandaşların testlerinin negatif çıktığını açıkladı. Sağlık Bakanı Koca, şu ana kadar hiçbir ilde test sonucu pozitif çıkan koronavirüs vakası olmadığını bildirdi.

Ankara Esenboğa'da Koronavirüs Alarmı!

Tahran'dan havalanarak İstanbul'a gelmek üzere hareket eden yolcu uçağı "corona virüs" şüphesiyle Ankara'ya iniş yaptı. 

Uçaktaki bir yolcuda korona virüs belirtileri olduğu ve uçuş ekibinin acil iniş kararı aldığı öğrenildi. Uçağı karşılamak üzere çok sayıda sağlık ekibi hazır bulunduruldu.

KUM'DAN GELEN 12 YOLCUDA ATEŞ SINIRIN ÜSTÜNDE

NTV'den yer alan bilgilere göre; uçakta 132 yolcu bulunuyor.

Edinilen bilgilere göre İran'ın Kum kentinden gelen 12 yolcuda ateş seviyesi sınırın üstünde. Sağlık Bakanlığı ekiplerince kontrollerin yapıldığını aktardı. 

Saat 12.30 itibarıyla Sağlık Bakanlığı ekipleri, ikinci bir kontrol için uçağa giriş yaparken tarama sürüyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yayımlanan talimatla Türk şirketlerinin yalnızca İran'dan sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının taşınmasına izin verilmişti.

Bu talimat doğrultusunda Covid-19 şüphesiyle karantinaya alınan yolcunun Türk kimlikli olma olasılığının yüksek olduğu belirtildi.


AYRINTILAR GELİYOR...

SAĞLIK BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi:

"Tekrar hatırlatmak isterim ki, ülkemizde Yeni Koronavirüs vakasına rastlanmamıştır. İlgili bakanlıklarımızın iş birliği, Bilim Kurulumuzun rehberliği ve tecrübeli sağlık çalışanlarımızla, ülkemizi bu hastalıktan korumak için azami çaba sarf etmekteyiz. İran'dan dönmek isteyen Türk vatandaşları için düzenlenen seferle ülkemize gelenler 14 gün süreyle gözlem altında tutulacak. THY'ye ait uçakla gelen 132 Türk yolcu ve mürettebat karantina için Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesine nakledilecektir. Ülkemizde yeni Koronavirüs vakasına rastlanmamıştır. Ülkemizi bu hastalıktan korumak için azami çaba sarf etmekteyiz." dedi.