Koronavirüs döneminin en yaşanabilir ülkeleri belli oldu! Listede Türkiye de var

Kovid-19'la mücadele kapsamında alınan önlemler kaldırılırken ABD merkezli Bloomberg 'en yaşanabilir ülkeler' araştırmasının sonuçlarını yayınladı. Listede Türkiye de var. İşte haberin ayrıntıları...

Koronavirüs salgınında başarılı bir grafik çizen Türkiye, ABD merkezli Bloomberg'in 'en yaşanabilir ülkeler' araştırmasının sonuçlarını yayınladığı listede yer aldı.

170 milyona yakın kişi ise virüsü yendi. Dünya genelinde 3 milyar dozdan fazla aşı yapıldı. Salgının ilk günlerinden beri bilim dünyası Kovid-19'a çare bulmak için sayısız araştırmaya imza attı. Bunun neticesinde pek çok aşı geliştirilmiş durumda.

Tabiri caizse bu adımlar ile uzun bir sürenin ardından tünelin ucundaki ışığı görmeye başladık. Haliyle dünyanın pek çok noktasında pandemi kısıtlamaları yavaş yavaş kaldırılıyor.

Bloomberg, kısıtlamaların yavaş yavaş hayatımızdan çıktığı bugünlerde ilginç bir araştırmaya imza attı. Bloomberg, bu süreçte en yaşanabilir ülkeleri belirledi. Listede Türkiye de yer aldı.

Aşılamanın nüfusa oranı, son bir aydaki ölüm oranı, son bir ayda her 100 bin kişiye düşen vaka sayısı gibi veriler baz alınarak ülkelere genel bir puan verildi. İşte o liste...

İşte o liste...

10- Güney Kore... Bloomberg'in verdiği puan: 68.6

9- İngiltere... Bloomberg'in verdiği puan: 68.7

8- Çin... Bloomberg'in verdiği puan:69.9

7- Avustralya... Bloomberg'in verdiği puan: 70.1

6- İspanya... Bloomberg'in verdiği puan: 72

5- Fransa... Bloomberg'in verdiği puan: 72.8

4- İsrail... Bloomberg'in verdiği puan: 72.9

3- İsviçre... Bloomberg'in verdiği puan: 72.9

2- Yeni Zelanda... Bloomberg'in verdiği puan: 73.7

1- ABD... Bloomberg'in verdiği puan: 76

TÜRKİYE 14. SIRADA YER ALDI

Türkiye, Norveç (puanı 67.9), Danimarka (puanı 67.5) ve 67 puan alan Singapur'un ardından 14'üncü sırada yer aldı.

Bloomberg Türkiye'nin puanını 66.9 olarak belirledi. Söz konusu tabloya göre, Türkiye'de son bir ayda her 100 bin kişide 218 vaka görüldü.