Koronavirüs belirtileri nelerdir?

Koronavirüs belirtileri nelerdir? Koronavirüs'e karşı vatandaşlar önlem almak istiyor. Dün akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Koca twitter hesabından 1.981 testten 168'inin pozitif çıktığını açıkladı.

Çin'in Wuhan kentinde orta çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan Koronavirüs belirtileri Türkiye'de de artış gösteriyor. Koronavirüs ilk belirtileri nasıl anlaşılır? Dün akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koronavirüs vakasının 359'a ulaştığını bildirdi. 

KORONAVİRÜS BELİRTİLERİ NELERDİR?

Üst solunum yolu hastalıkları belirtilerinden bazıları olan burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı ve ateş virüsün belirtilerindendir. Bu belirtilere ilaveten COVID-19 nısı için, son 14 günde hastalığın görüldüğü ülkelerden(Çin, Kore gibi uzak doğu ülkeleri, İran vb) gelmiş olmak yada hasta biriyle yakın temas öyküsü olması gerekmektedir.

Bu virüsler bazen zatürre gibi alt solunum yolu hastalıklarına yol açabilir. Bu durum kalp-akciğer hastalarında, bağışıklık sistemleri yetersiz kişilerde veya yaşlılarda daha sık görülür. Virüsün teşhisi için klinik belirtileri hafif olduğundan laboratuvar testleri genellikle çok sık kullanılmaz. Ancak hekim gerek gördüğünde polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) ile virüsün genetik parmak izine bakılan laboratuvar testleri kullanılabilir.