Korona kadınları ‘gün'de yakalıyor

Eskişehir'de vakaların çalışmayan kesimde yoğunlaştığını belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Bilge, “En çok vaka bir arada bulunan ev hanımlarında” dedi.

Eskişehir'de 100 bin kişi de vaka oranı 296.57 olurken, aşılama oranı ise yüzde 83.3'ü geçti. İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, kentte son dönemde koronavirüs vakalarının genellikle ev kadınları arasında görüldüğünü ifade ederek, "Bulaşın ana kaynağı ev içi bulaş, yakın çevre ve sosyal etkinliklerdir" dedi. Delta varyantının hızlı yayıldığına dikkat çeken Bilge kentte son dönemde pozitif vakaların çoğunluğunun çalışmayan kesimde görüldüğünü ifade etti. Aynı ailede aşılı olanların hastalığa yakalanmadığını gözlemlediklerini kaydeden Prof. Dr. Bilge şöyle devam etti:

AŞI OLAN KORUNUYOR

"İlimizde vakaların büyük çoğunluğu, ev hanımı, öğrenci, emekli gibi çalışmayan kesim. Çalışmayan kesimde ise en fazla Kovid-19'a yakalananlar ev hanımları. Son dönemde bulaşın ana kaynağı ev içi bulaş, yakın çevre ve sosyal etkinlikler. Bazı vakalarda görüyoruz ki, aynı aile içinde aşılı olanlar hastalığa yakalanmazken, aşısız olanlar enfekte olup hastalığı yayıyor. Hatta bu kişilerde yoğun bakım yatışı ve ölüm dahi görüyoruz. Bu nedenle kişilerin hem kendisinin aşılanması hem de yakın çevresini aşılatması çok önemli. Herkese çağrımız kendileri aşı olurken, yakın çevresini de aşılanmaya teşvik etmeleri."