Korkutan değişim

Kısıtlamaya rağmen tablo alarm veriyor. Türkiye 1 Mart'ta normalleşmeye hazırlanıyor. Ancak son tabloya göre gidişat kötü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 7 günlük her 100 bin kişide görülen vaka haritasının ikincisini açıkladı. Koca, "Normalleşmeyi konuştuğumuz şu günlerde daha hızlı normal hayata dönebilmek için her birimiz tedbirlere daha çok uymalıyız" dedi. Geçtiğimiz hafta alarm veren Karadeniz'in durumu değişmedi. En çok vakanın görüldüğü 5 il Ordu, Giresun, Trabzon, Samsun ve Rize şeklinde sıralandı. Haftalık her 100 bin kişide 100'den fazla vaka görülen ilk 3 il sırasıyla, Tokat, Osmaniye, Adıyaman, en az vaka ise Hakkari, Şırnak, Muş olarak haritaya yansıdı. İstanbul'da 100 binde 8 artış kaydedildi, Ankara yerini korudu, İzmir'de küçük bir düşüş yaşandı.

POZİTİF OLAN 1 HAFTA HASTANEDE TUTULMALI

Karadeniz'deki vakaları değerlendiren Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Uzun şöyle konuştu: "Hastaların %80'i hafif geçiriyor, hastaneye yatmıyor. Hastaları evde izole ediyormuşuz gibi düşünsek de bu kişiler aile bireylerine yayıyor. Bazıları otobüse biniyor, alışverişe gidiyor. O nedenle tüm pozitif hastalar en az 1 hafta hastanede izole edilmeli."