Korkunç infazda ESAD rejimi şüphesi

Suriye’nin muhalif aktivist Orouba Barakat ile gazeteci kızı Halla, Üsküdar’daki evlerinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Polis, anne-kızın Esad’ın yönettiği El-Muhaberat tarafından infaz edildiği üzerinde duruyor.

Levent Albayrak 

Suriyeli’nin önde gelen muhalif aktivisti Orouba Bakarat (60) ile Ortadoğu’ya yönelik haberler yapan Orient News’te çalışan gazeteci kızı Halla 3 yıldır İstanbul Üsküdar’da yaşıyordu. 

İşe gitmeyince anlaşıldı

Halla Barakat, 2 gün işe gitmeyince şüphelenen arkadaşları polisi aradı. Ekipler, kapıyı açtıklarında cesetlerle karşılaştı. Anne-kızın 2-3 gün önce boğazlarından bıçaklanarak öldürüldüğü ve evden bir şey alınmadığı belirlendi. Cesetlerin üzerinde deterjan ve kireç tespit edildi. 

10 gün önce tehdit edilmiş

Annenin 10 gün önce sosyal medyadan tehdit edildiği tespit edildi. Polis, anne-kızın Esad’ın gizli servisi El-Muhaberat tarafından infaz edildiği üzerinde duruyor. 

KARDEİŞİMİ KATLETTİLER

Barakat ailesinin küçük kardeşi Shaza Barakat, dış basına yaptığı açıklamada kardeşi ve yeğeninin Esad rejimi tarafından infaz edildiğini iddia ederek, “Suriye’deki tiranlık ve adaletsizliğin eli kardeşim ve yeğenim Halla’yı infaz etti. Orouba, suçluları takip eden kişiydi” diye konuştu.

Özal ile röportaj yapmış

Barakat, annesinin Turgut Özal ile birlikte çekilen fotoğrafını “Annem 1983’te Başbakan Özal ile röportaj yaparken” notuyla paylaşmıştı.

Müslümanları çekemiyorlar

Halla, bir gazeteye yazdığı, ‘Çekemiyorlar’ başlıklı yazısında, “Avrupa, Müslüman liderin güçlü durmasından rahatsız olduğu için Erdoğan’ı eleştiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyeliler için çok şey yaptı. Birçok Suriyeli, onu takdir ediyor ve destekliyor” dedi.