Korkmayın!... CHP'nin saygısı ve sanatı bu

Denizli Merkezefendi Belediyesi'nin ‘sağlık çalışanlarına saygı' için yaptırdığı heykeller korkuttu. Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Coşkun, “Objeleri belediye personeli tasarladı. Sanat eseri görülmemeli. Kötü niyet yok” dedi.

AA

Denizli'de CHP'li Merkezefendi Belediyesi, koronavirüs salgınında canı pahasına mücadele eden ve hayatını kaybeden sağlıkçılar için tematik sağlık parkı inşa etti. Henüz açılışı yapılmayan parktaki heykelleri gören vatandaşlar, heykellerin sağlık çalışanlarını temsil edemeyeceğini belirterek, belediyeyi eleştirdi.

'ÇOCUKLAR KORKABİLİR'

Heykelleri eleştiren Merkezefendi Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Yavuz Aki, "Çocuklarımız, bu heykelleri görüp korkabilir" dedi. Heykellerin mimarisini eleştiren Aki, şunları söyledi: "Pandemide bizlerin hayatını kurtarmak için en önde savaşan sağlık personelimiz adına yapılan parkta onları onurlandırmak, bu mücadelelerini taçlandırmak için yapılan objeler hakkında çok tepki aldık."

'GÜLEN YÜZLERİ OLMALI'

"Henüz açılışı yapılmayan bu parkta bu objelerin kaldırılmasını istiyoruz. Sağlık çalışanlarımızın şefkatini, gülen yüzünü ve samimiyetini temsil eden daha güzel ve modern heykeller yapılması gerektiğini düşünüyorum."

'BELEDİYE PERSONELİ TASARLADI'

Tepkilere yanıt veren Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Coşkun, "Objeler sağlıkçıların dünyaya olan faydalarını göstermek için yapıldı. Objeleri Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde çalışan personelimiz tasarladı. Sanat eseri olarak görülmemelidir. Sadece saygı amaçlı yapıldı."