Körfez'de Altın Kiraz Festivali heyecanı

Bu yıl 48.'si düzenlenecek Altın Kiraz Festivali kapsamında Körfezliler 10-12 Haziran tarihlerinde doyasıya eğlenecek. 10 Haziran'da da ünlü sanatçı Oğuzhan Koç, Körfezlilerle buluşacak.

Pandemi dolayısıyla geçtiğimiz yıl düzenlenemeyen Altın Kiraz Festivali'nin bu yıl 48'incisi düzenlenecek. Geleneksel hale gelen festival için hazırlıklar tamamlandı. 10 Haziran'da başlayacak olan festival, saat 17.00'de kortej yürüyüşü ile başlayacak. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi önünden başlayacak yürüyüş, Tütünçiftlik Kültür Merkezi önüne kadar devam edecek.Yürüyüş sonrasında kiraz üreticileri için ödül töreni düzenlenecek. Jüri tarafından yapılacak olan değerlendirme sonrasında farklı dallarda 'en iyi kiraz'lar tespit edilecek ve ödül töreni ile ödülleri verilecek. Ödül töreni sonrasında program Halk Oyunları Gösterisi yapılacak. İlk günün finali ise ünlü sanatçı Oğuzhan Koç konseri ile devam edecek. Yarımca sahilinde Alparslan Türkeş Spor Kompleksi'nde düzenlenecek konser öncesinde de çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Konser saat 21.00'de başlayacak.

AÇIK HAVA SİNEMASI

11 Haziran'da ikinci gün etkinliklerinin adresi ise Tütünçiftlik Kültür Merkezi olacak. Saat 18.00'de Çocuk Şenliği ile başlayacak etkinlikler, Körfez Belediyesi Mehteran Konseri ile devam edecek. Mehteran gösterisi sonrasında da Açık Hava Sinema Gösterimi gerçekleştirilecek.