Koray Çalışkan bakın nasıl kıvırmış!

Koray Çalışkan hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a katil diye hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı. Twitter'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için ''katil'' ve ''Kaçak Reis''ifadelerini kullanan Çalışkan, o sözleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a değil Beşar Esad için kullandığını söyleyerek kıvırdı.

1

PKK lehine bildiri yayınlayan 1128 akademisyen arasında da bulunan Gazeteci Koray Çalışna hakkında cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden hakarette bulunduğu gerekçesiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Umut Tepe tarafından hazırlanan iddianamede Koray Çalışan'ın sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabındam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "katil" ve "Kaçak Reis"ifadelerini kullandığı iddia edildi. Çalışkan'ın hakaret içerikli başkaca mesajlarına da yer verilen iddianamede söz konusu mesajların eleştiri sınırlarını aştığı, Cumhurbaşkanının kamuoyu önünde küçük düşürülmeye çalışıldığı anlatıldı. Çalışkan, ise savunmasında söz konusu ifadeleri Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için söylediğini ileri sürdü.

Koray Çalışan'ın Cumhurbaşkanına hakaret suçu kapsamında cezalandırılması talep edilen iddianamede mahkemece kabul edildiği taktirde Çalışkan Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. (Sabah)