Konya'nın turizmdeki payı daha da artacak! Karatay'ın geleceğine odaklı projeler

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, ilçeye yapılan yatırımlarda vatandaşların öncelikli talepleri olduğunu belirtti. Kılca, “Karatay için geliştirdiğimiz her proje ilçemiz için yeniliklerin kapısı, Karatay'ın geleceğine atılmış bir imzadır” dedi.

Karatay, konumu ve derin tarihi geçmişiyle Konya'nın ve bölgesinin en önemli ilçelerinden birisi. Karatay Belediyesi de bu hassasiyet ve sorumlulukla ilçenin çehresinin değişmesi, gelişmesi adına önemli projelere imza attı. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, göreve geldiği günden bu yana hayata geçirdiği yatırım ve projeleri şu sözlerle değerlendirdi: "Selçuklu dönemi kervansarayı 800 yıllık 'Obruk Hanı'nda restorasyon çalışmalarına başladık. Obruk Hanı'nın yanı sıra hanın hemen arkasındaki Kızören Obruğu'nu da turizme kazandırıyoruz ve han ile obruğun çevre düzenlemesi çalışmalarını yürütüyoruz. Bu alanı Jeopark şeklinde düzenliyoruz. Hedefimiz şehrimize gelen yerli veya yabancı turistler için turizm çeşitliliğini artırmak ve Konya'nın turizmdeki payını daha da yukarılara çıkarmak."

SAVATRA GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

"En erken M.Ö. 4'üncü yüzyılda var olduğuna dair buluntuların ortaya çıkarıldığı ve kaynaklara göre antik dönemde 'Kutsal Baba' anlamına gelen Savatra Antik Kenti de belediyemizin destekleriyle gün yüzüne çıkarılıyor. Yağlıbayat mahallemiz içerisinde yer alan ve geçmişi prehistorik döneme kadar uzanan antik kentin ve kalıntılarının tamamen ortaya çıkarılması için çalışmalar başladı."

EĞİTİME BÜYÜK YATIRIM

"Karatay Belediyesi olarak yalnızca alt ve üstyapı yatırımlarıyla değil, eğitime yönelik olarak da önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Karatay Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencilerimize hizmet vermeye başladı. Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulu ve Hamzaoğlu İlkokulu'nu İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim ettik. Sadece son iki yılda toplamda 101 dersliği tamamlayarak eğitim camiasının hizmetine sunduk. RoboKaratay Projesi de önem verdiğimiz bir proje ve KOP ile birlikte hayata geçirdik. Okullarımıza Robotik Kodlama Arduino sınıfları kuruyoruz. Şu anda 11 sınıfımız tamamlanmış durumda."

MİNİKLERE 40 PARK MÜJDESİ

"Karatay Belediyesi olarak yeşil kuşak park alanlarımız var. Planlarımız ve kentsel dönüşüm çalışmalarımız tamamlanınca şehrimiz çok güzel olacak. Yeşil kuşak parklarımız ile Karatay daha yaşanabilir ve daha yeşil bir hale bürünüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz, bir yandan Karatay'ın tamamındaki çocuk parklarında yenileme ve düzenleme çalışması yaparken bir yandan da parklarda eskiyen çocuk oyun grupları tamamen yeniliyor. Karatay Belediye projelendirdiğimiz 40 adet mahalle arası parkın yapımı için de çalışmalarımız sürüyor. Söz konusu projelerin tamamını yıl sonuna kadar tamamlamak istiyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın kendi mahallelerinde güven içerisinde eğlenip güzel vakitler geçirebilecekleri, eğlenirken de öğrenebilecekleri alanları oluşturmaya gayret ediyoruz."

16 SOSYAL TESİSİN YAPIMI SÜRÜYOR

Karatay'ın marka değerine katkı sunmak için çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Hasan Kılca, ilçenin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatını destekleyecek sosyal tesis projelerimizi hayata geçirdiklerini belirtti. Başkan Kılca, "Çok amaçlı olarak hizmet vermesine yönelik tasarladığımız sosyal tesislerin mahallelere değer katacağına inanıyorum. Toplamda 16 sosyal tesiste Millet Kıraathanesi, Kafeterya, Çocuk Oyun Kulübü, Fıtness, Buhar Odası, Aerobik Salonu, Kuaför ve Güzellik Merkezi, Sauna, Buhar Odası, El Sanatları, Takı Tasarım, Ebru, Dil Derslikleri, Müzik, Mefruşat, Resim, Giyim, Ahşap Boyama ve Yemek Atölyeleri, otopark alanları gibi daha birçok bölümler bulunuyor. İlçemizin sosyal hayatına katkı sunmaya devam edeceğiz" dedi.

BELEDİYE GENÇLERİ İHMAL ETMİYOR

Karatay Belediyesi olarak çocukların hem bedensel hem de zihinsel anlamda yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla geçen yıl 'Karatay'daki 30 Okula 30 Yeni Suni Çim Saha Projesi' hayata geçirildi. Başkan Kılca, "Halı sahalarımız; 1000 metrekare ebatlarında, FIFA normlarında ve suni çim saha şeklinde inşa ediliyor. 8 okulumuzun halı saha projesinin yapımı tamamlandı. Spora ve gençlerimize verdiğimiz değerin bir başka örneğini Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda da mahallemize spor tesisi ve tenis kortu kazandırıyoruz. İki adet kapalı tenis, 1 adet de kapalı tenis kortun yanı sıra kafe ve idari büronun olacağı bu projemiz de ihale ilanı aşamasında" dedi.

'ASFALTTA REKORLAR KIRIYORUZ'

"Tüm gayretimiz; Karatay'ımızın, Konya'mızın ve güzel ülkemizin en iyi noktaya taşınmasına katkı sunmak" diyen Başkan Kılca, "Bu yıl asfaltta da rekorlar kırıyoruz. 2019'da 150 bin, 2020'de 200 bin ton asfalt hedefi koyduk ve bu hedefleri aştık. Bu yıl da asfaltta hedefimiz büyüdü. İnşallah bu yıl 250 bin ton asfalt dökmüş olacağız. Yine bu yıl merkez ile birlikte 1 milyon 400 bin metrekare parke yolu da tamamlamış olacağız. Taşra mahallelerinde ilk defa otobüs yollarını sıcak asfalt, mahalle yolu aralarını da parke döşedik" dedi.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ YAPILACAK

Belediye tarafından Karatay'a Engelsiz Yaşam Merkezi yapılacak. Şeyhulema Recepağa Mahallesi'nde hayata geçirilecek projede eğitim odaları, 0-6, 7-12 ve 13-18 yaş aralığı Gündüz Bakım Birimleri, konferans salonu, kapalı spor salonu ve daha birçok birim yer alacak.