HABER MERKEZİ
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Etimesgut Şehit Yasin Kendircioğlu Ortaokulu'nda 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Kocaeli'de Alaettin Kurt Anadolu Lisesi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde yaşanan kıyafet gerginliği ile ilgili olarak Bakan Tekin şunları söyledi:
KAPASİTE AŞILMIŞ
"Olayın başlangıç noktası, okul müdürü bir kontenjan veriyor öğrencilere. Öğrenciler fazla kişi ile geldiği için böyle bir olay yaşanmış. İlçe milli eğitim müdürümüz hızlıca olay yerine geliyor ve problemi çözüp öğrencilerin mezuniyet törenine katılmasını sağlıyor. Yaşanmasını arzu etmediğimiz bir olay. Yanlışı olan kişilerle ilgili olarak gerekli işlemleri yapacağız."
DEVAMSIZLIKTA AF YOK
Bakan Tekin devamsızlık kararına ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Devamsızlıkla ilgili aldığımız kararı önemsiyoruz. Özellikle 12'nci sınıf öğrencileri merdiven altı kurslarda sınava hazırlık kursları alsın istemiyoruz. ÖSYM ile çok sağlıklı bir süreç yönetiyoruz. Çocuklarımızın dışarda değil, okulda bu sınav sürecini tamamlamasını istiyoruz. Biz bu anlamda doğru bir iş yaptığımıza inanıyoruz. Devamsızlıkla ilgili herhangi bir af getirmeyi düşünmüyoruz."
Bakan Tekin, otizmli çocuğun gösteriye alınmaması ilgili de şunları söyledi: "Olayın detayına baktığımızda öğretmen arkadaşımızın bütün öğretim yılı boyunca ilgilendiğini görüyoruz. Tüm öğretmenlerimiz zan altında bırakılıyor. Bakan olarak bunun sosyal medya, sivil toplum olarak herkesi sorumlu davranmaya davet ediyorum."
ÖZEL OKUL ÖĞRETMENLERİNİN MAAŞ ŞİKAYETİ
Bakan Tekin özel okul öğretmenlerinin maaşları hakkında ise, "Pandemi sürecinde özel okullarda irtifa kaybettiler. Mayıs ve haziran aylarında öğretmenlerle yaptıkları sözleşmelerde öğretmenlerin hakkını koruyacak mali tabloyu sunmalarını söyledik. Önümüzdeki yıl sorunu çözeceklerini deklare ettiler. Yasal düzenlemeyi doğru bulmuyorum. Özel okul sahiplerinin bu anlaşmaya riayet edeceklerini düşünüyorum" diye konuştu.
Van Gürpınar'da Türk Kızılay gönüllüleri, mezradaki okulun tek öğrencisi 8 yaşındaki Hasret Aydın'ın karne heyecanına ortak oldu. Gönüllüler, hediyelerle minik öğrenciye bayram öncesi çifte mut- luluk yaşattı.
6 Şubat 2023'te yaşanan depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş ile afetin etkilediği Gazian- tep, Şanlıurfa, Malatya, Adıyaman ve Kilis'te düzenlenen törenlerle öğrenciler karnelerini aldı.
20 MİLYON ÖĞRENCİ İÇİN TATİL ZAMANI
Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim okullarında eğitim gören 20 milyonu aşkın öğrenci karnelerini alarak yaz tatiline girdi. Bu yıl ilk defa ortaokul öğrencilerine ders notlarının yanında sosyal etkinliklere katılım durumlarının da işlendiği yeni tasarımlı karneler dağıtıldı. Öğrenciler için 2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk ders zili 9 Eylül 2024'te çalacak. MEB, 1 Temmuz itibarıyla ilkokul 2. sınıftan itibaren tüm kademelerdeki öğrenciler için 'spor', 'görsel sanatlar', 'müzik' ve 'bilişim' olmak üzere 4 alanda ücretsiz yaz okulları açacak.
HAFTADA BEŞ GÜN KURS
Yaz okullarının yanında ortaokul 8. ve lise 11-12. sınıf öğrencileri için destekleme ve yetiştirme kursları verilecek. Kurs ücreti alınmayacak. Mezunlara yönelik kurslar ise halk eğitimi merkezlerinde verilecek. Kurslar, 1 Temmuz'da başlatılıp 29 Ağustos'ta tamamlanacak. 2 Eylül'de eğitim öğretim dönemi destekleme ve yetiştirme kursları açılacak.
ERDOĞAN'DAN KARNE MESAJI
Başkan Erdoğan, eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla mesaj paylaştı: "Karne sevinci yaşayan yavrularımızı, gençlerimizi tebrik ediyor; aileleriyle ve arkadaşlarıyla keyifli, verimli, güzel bir yaz tatili diliyorum." Emine Erdoğan da yayınladığı mesajda "Karnelerini alan tüm öğrencilerimizin sevincini paylaşıyor, iyi tatiller diliyorum" ifadelerini kullandı.