Konak seçim sonuçları, 31 Mart 2019 yerel seçimi oy oranları ile ilgili son dakika açıklamaları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Konak belediye başkan adayları seçim sonuçları araştırılan konular arasında yer alıyor. 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı AK Parti Konak Belediye Başkan adayı Melek Eroğlu, CHP Konak Belediye Başkan adayı Abdül Batur, DP Konak Belediye Başkan adayı Adnan Zağlı, SP Konak Belediye Başkan adayı Mustafa Erduran oldu. 2019 yerel seçim sonuçları ile ilgili son dakika açıklamalarını haberimiz içerisinden takip edebilir, seçime dair merak edilenlere ulaşabilirsiniz.
KONAK SEÇİM SONUÇLARI SON DAKİKA CANLI TAKİP ET- TIKLAYINIZ
KONAK SEÇİM SONUÇLARI SON DAKİKA
Konak yerel seçim sonuçları ile ilgili son dakika açıklamalarını, oy oranlarını haberimiz içerisinden takip edebilirsiniz.
KONAK SEÇİM SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?
Oy verme saatlerinin 07.00-16.00 olduğu illerde saat 16.00, diğer illerde saat 17.00'den önce oylar sayılmaya başlanamayacak. Sandık seçmen listesindeki bütün seçmenler oylarını kullanmış olsalar bile oy vermenin bitim saatinden önce sandıklar kesinlikle açılamayacak.
Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık, diğer illerde, sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık, seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.
KONAK BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI
AK Parti Konak Belediye Başkan adayı: Melek Eroğlu
CHP Konak Belediye Başkan adayı: ABDÜL BATUR
BTP Konak Belediye Başkan adayı: ÖZCAN KAYA
SP Konak Belediye Başkan adayı: MUSTAFA ERDURAN
KONAK SEÇİM SONUÇLARI- 2014
Konak’ta 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde sandık sayısı 994, oy kullanan seçmen sayısı 257.133, geçerli oy sayısı 246.531 oldu. AK Parti %30,9 oy oranına, CHP %46,9 oy oranına sahip oldu.
30 Mart yerel seçimlerinin kesin sonuçları açıklandı. Büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde AK Parti oyların yüzde 45,54'ünü alarak birinci parti oldu.
Seçime 26 siyasi partinin katıldığını hatırlatan Güven, 30 büyükşehir, 51 il belediye, 961 ilçe, 390 belde belediye başkanlığı, 20 bin 500 belediye meclis üyeliği, bin 251 il genel meclisi üyeliği 49 bin 707 muhtarlık ve ihtiyar heyeti meclisi üyeliği için seçim yapıldığını açıkladı.
Büyükşehirlerde 40 milyon 727 bin 194 seçmenden 36 milyon 440 bin 968'inin oy kullandığını belirten Güven, katılım oranının yüzde 89,48 olduğunu bildirdi. Güven, 2009 yılındaki yerel seçime katılımın yüzde 83 oranında olduğunu hatırlattı.
Güven, belediye başkanlığı seçimi için oy kullanan seçmen oranının yüzde 89,2, il ve belde belediye meclisi seçimlerine katılım oranının yüzde 89,15 olduğunu bildirdi.
2014 YILI YEREL SEÇİMLERİ PARTİLERİN ADAYLARI KİMDİ?
AK Parti Konak Belediye Başkan adayı: İlknur Denizli
CHP Konak Belediye Başkan adayı: Sema Pekdaş
MELEK EROĞLU KİMDİR?
İlk, orta ve lise eğitimini Samsun'da, üniversite öğretimini Trabzon'da tamamladı. 1990 yılında İzmir'e yerleşti. 2011'de AK Parti il yönetiminde görev aldı. Daha sonra seçim koordinasyon merkezi program sorumlusu olarak görev yaptı. 7 yıllık yönetim kurulu üyeliği boyunca il başkan yardımcılıüı ve ilçe bölge başkanlıkları görevlerini sürdürdü. Çeşitli mimari projeler ve inşaat yapıyor. Aynı zamanda kent mobilyaları tasarımı ve üretimi ile uğaşıyor. Evli ve 2 çocuk annesidir.
İZMİR İLÇE SEÇİM SONUÇLARI
BUCA SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
KARABAĞLAR SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
BORNOVA SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
KONAK SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
KARŞIYAKA SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
BAYRAKLI SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
ÇİĞLİ SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
TORBALI SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
MENEMEN SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
GAZİEMİR SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
ÖDEMİR SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
KEMALPAŞA SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
BERGAMA SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
ALİAĞA SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
MENDERES SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
TİRE SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
BALÇOVA SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
URLA SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
NARLIDERE SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
DİKİLİ SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
KİRAZ SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
SEFERİHİSAR SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
ÇEŞME SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
BAYINDIR SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
SELÇUK SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
FOÇA SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
GÜZELBAHÇE SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
KINIK SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
BEYDAĞ SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
KARABURUN SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
KAÇ SİYASİ PARTİ SEÇİME KATILACAK?
Yerel seçime 12 siyasi parti katılacak. YSK kararı uyarınca, Adalet ve Kalkınma Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Halkların Demokratik Partisi, İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Türkiye Komünist Partisi ve Vatan Partisi seçime katılacak.
KAÇ TANE OY PUSULASI OLACAK?
Konak, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'daki seçmenler, "büyükşehir belediye başkanı", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy kullanacak.
EN FAZLA SEÇMEN İSTANBUL, EN AZ BAYBURT'TA
Yüksek Seçim Kurulu'nun verilerine göre, seçmenin yüzde 50,7'si kadın, yüzde 49,3'ü ise erkek. En fazla seçmen, 10 milyon 560 bin 963 ile İstanbul, en az seçmen ise 58 bin 562 ile Bayburt'ta bulunuyor.
ÇANKAYA'NIN SEÇMEN SAYISI, 7'Sİ BÜYÜKŞEHİR, 58 İLDEN FAZLA
Seçmen sayısının en fazla olduğu ilçe ise 680 bin 254 ile Ankara'nın Çankaya ilçesi. Çankaya'daki seçmen sayısı, 'büyükşehir' statüsündeki Erzurum (498 bin 253), Eskişehir (651 bin 356), Malatya (561 bin 708), Mardin (484 bin 284), Ordu (581 bin 352), Trabzon (594 bin 589) ve Van'ın (652 bin 878) da aralarında bulunduğu 58 ilin seçmen sayısından fazla.
81 İL, 922 iLÇE, 386 BELDEDE 8 BİN 270 ADAY
Pazar günü 30 büyükşehirde 316 aday büyükşehir belediye başkanı, diğer 51 il ve 922 ilçe ve 386 beldede ise 7 bin 954 aday ise belediye başkanı olabilmek için yarışacak. Seçimler sonunda 30'u büyükşehir belediyesinde olmak üzere, toplam 1389 aday, 5 yıllığına başkan seçilecek.
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR İÇİN 24 BAĞIMSIZ ADAY
Yerel seçimlere 8 bin 270 adaydan 630'u, bağımsız olarak girecek. Bu adaylardan 71'i büyükşehir belediye başkanı olabilmek için yarışacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı en çok bağımsız aday sayısıyla dikkat çekti. İstanbul'da 24, Ankara ve Diyarbakır'da 5, İzmir'de ise bağımsız 4 aday büyükşehir belediye başkanlığına talip.
17 VEKİL, BAŞKANLIK İÇİN YARIŞACAK
31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde 17 milletvekili belediye başkanı olmak için yarışacak. Seçimlerde AK Parti'den 3, CHP'den 5, HDP'den 6, İYİ Parti'den 2, bağımsız olarak da 1 milletvekili aday oldu.
AK Parti'de, TBMM Başkanlığı görevini bırakan Binali Yıldırım, İstanbul; Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Mehmet Özhaseki, Ankara; Aydın Milletvekili Mustafa Savaş da Aydın'dan aday oldu.
CHP'de ise Milletvekili Tanju Özcan seçim bölgesi Bolu; Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit; Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesi; Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş ve Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel de Ordu'da belediye başkanlığı için aday oldu.