Koltuğa yapıştı!

Yaşadığı hezimet sonrası istifa etmesi beklenen Kılıçdaroğlu yine AK Parti’nin kaybettiğini söyledi, koltuğu bırakmayı ağzına bile almadı. İnce’yi hedefe oturtan CHP lideri, “Koltuk sevdası olanların bu partide yeri yoktur” dedi.

1

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin Merkez Yönetim Kurulu’nu topladı, genel başkan yardımcılarıyla 24 Haziran seçimlerini masaya yatırdı. Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Kılıçdaroğlu, alınan sonuçları yenilgi olarak kabul etmedi. 

HDP’Yİ MECLİS’E TAŞIDIK

Aksine AK Parti’nin seçimi kaybettiğini iddia ederek '7 puan kaybettirdik. 13 yeni ilde vekil çıkardık' dedi. CHP lideri “İktidarın istediği iki partili bir Meclis’ti, şimdi bütün renkleri Meclis’e taşımayı başardık” diyerek HDP ile yaptığı ittifakı kabul etti. 

İNCE BAŞARISIZ OLDU 

Erdoğan’ın karşısına aday olarak çıkamayan ve “Gel bakalım” diyerek İnce’yi sahaya süren Kılıçdaroğlu, “Çalıştı, genç, dinamik. Mitingler yaptı, hepsi doğrudur. CHP’den fazla oy alması doğaldır. İnce’nin kendi ifadesiyle, daha fazla oy alması gerekiyordu” diyerek şöyle devam etti: 

NEDEN İSTİFA EDEYİM 

Partide ne olacağına partililer karar verir. 9 ay sonra yerel seçimler var. Çok daha güçlü sonuçlar elde edeceğiz. Koltuk sevdası olanların, bireysel çıkışlarla kendisine yol arayanların bu partide işi yoktur. Bu partiye gelecek kişilerin hepsinin ortak hedefleri olmak zorundadır.   

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etmeyeceğini söyledi: Yasama, Yürütme ve Yargı organlarını kendisine veren bir insan tebrik edilemez. Dikta heveslisinin nesini tebrik edeceğim.

ŞIRNAK CHP’DEN ‘ŞAİBE’ İSTİFASI 

CHP Şırnak İl Yönetimi ve 180 üye, partinin aday belirleme tutumuna tepki göstererek istifa etti. İl Başkanı Mehmet Sıddık Çelik, adı sanı belli olmayan bir kişinin birinci sıradan milletvekili adayı gösterilmesini hazmedemediklerini belirterek şöyle konuştu: Eski İl Başkanımız Mehmet Uğur, Şırnak 1’inci sıra milletvekili olmak üzere istifa dilekçesini yönetimimize verdi. Ancak partimizin aday belirlemede şaibeli tutumu var.

GENEL MERKEZDE ‘ARTIK TAMAM’ EYLEMİ

Denizli Gençlik Kolları Başkanı Hakan Imırgı başkanlığındaki bir grup genç, CHP Genel Merkezi önünde “Artık tamam”, “Parti içinde de adalet” pankartlarıyla oturma eylemi yaptı. Kılıçdaroğlu’na karşı isyan bayrağını kaldıran CHP’liler sosyal medyada #Saat20deCHPönüne hashtag’ini açtı. CHP Genel Merkezi’nde toplanma çağrıları yapılıyor.