Kocatepe Camii'nde büyük saygısızlık! ‘Sanat' adı altında rezillik!

Kocatepe Camii'nde ‘sanat' adı altında çekim yapan yönetmen Bilal Kısa ve kadın model, skandala imza attı. Beli açık tişört ve kısa etekle poz veren model, başörtüsüyle tespihi de aksesuar olarak kullanarak dini değerleri ayaklar altına aldı.

Akşam Gazetesi

Ankara'nın simge yapılarından Kocatepe Camii'nde uygunsuz kıyafetlerle çekim skandalına imza atıldı. Bilal Kısa isimli yönetmen ile kadın model, göbeği açık kıyafetlerle poz vererek dini değerleri ayaklar altına aldı. Verdiği pozlarda eteğini yukarıya çeken model başörtüsü, takke ve tespihleri de aksesuar olarak kullandı. Fotoğraflar, sosyal medyadan 'Bu fotoğraf zıtların büyüsünü en saf haliyle kaplıyor' ifadeleriyle servis edildi. İngilizce olarak yapılan paylaşımda "Beyaz kırpılmış tişörtün modern asi aurası, işlemeli kırmızı zemin, eteğin ortaya çıkardığı geleneksel zarafetle çarpıcı bir şekilde uyum sağlıyor. Kafasını süsleyen beyaz takke ve boynunu örten 99 boncuklu tespih, maneviyatın ve iç huzurun vücut bulmuş halini simgeliyor" denildi. Sanat adı altında İslam'ı hedef alan ikili, yorumlarda da dini değerle alay etti. Kısa, "Dinle şaka olmaz ama sanat ya sıkıntı yok" derken. 'mapierg' kullanıcı adına sahip olan model ise "Dinde ayıp olmaz. Allah sanatı sever" yazdı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı , yaşanan skandal sonrası sorumlular hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

TAŞPINAR'A TAKİPSİZLİK VERİLMİŞTİ

Moda tasarımcısı Eda Taşpınar da, Sultanahmet'teki bir otelin arazisinde bulunan tarihi cami içerisinde fotoğraf çektirerek bu kareyi sosyal medyada paylaşmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Taşpınar hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatmıştı. Kararda, 'suçun yasal unsurları somut olayda oluşmadı' denilerek, Taşpınar hakkında takipsizlik kararı verilmişti.

DİYANET'TEN İMAM KONAKÇI'YA İNCELEME

Diyanet İşleri Başkanlığı, sosyal medyadaki paylaşımlarına ilişkin İstanbul Pendik'deki Uluçınar Camisi İmamı Halil Konakçı hakkında inceleme başlattı. Daha önce Sezen Aksu'nun şarkı sözleri üzerinden hilafet çağrısı yapan Konakçı, yayınladığı videolarda kadınları da hedef göstermişti. Konakçı son olarak, "Hatay'ın çoğunluğu Arap'tır. 1938'e kadar Fransız işgalindeydi. Ezan yasağı 1932'de geldi. Fransızlar, ezanı Hatay'daki Müslüman köylerinde, camilerinde yasaklamadılar. 1938'de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız'ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar" ifadelerini kullanmıştı.

Fotoğrafları çekilen kadının Ankara'da yaşayan E.C. olduğu belirlendi.