Kocaeli dört mevsim doğa tutkunlarının buluşma noktası

Kocaeli'nin doğal güzelliklerinin yanı sıra çok önemli çevre hizmetlerini hayata geçirdiklerini belirten Başkan Tahir Büyükakın, “Herkesi yeşilin ve mavinin kucaklaştığı şehrimize bekliyoruz” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, yaşamaktan mutluluk duyulan şehir Kocaeli'nin dört mevsim doğa tutkunlarının buluşma noktası olduğunu ifade etti. Yüzde 87'si yeşil alanlardan oluşan Kocaeli'de Ballıkayalar, Eriklitepe, Kuzuyayla gibi çok sayıda tabiat parkının çevre tutkunlarını beklediğini vurgulayan Başkan Büyükakın, "Kocaeli'de yeşilin ve mavinin binbir tonu var. İnönü, Molla Yakup Çayırı ve Menekşe yaylalarında bir nefes, dünyalara bedeldir. Maşukiye'den Yuvacık Barajı'na, Pembe Kayalardan Nüzhetiye Şelalesine yaşanacak keyif ve huzuru hiçbir yerde bulamazsınız" dedi.

HER ŞEY DOĞAYA UYGUN

Özellikle macera tutkunlarının Kocaeli'de aradıkları heyecanı bulacaklarını vurgulayan Başkan Büyükakın, şunları söyledi: "Kartepe'nin eşsiz manzarasında yamaç paraşütü, atlı veya atv safari turları, Türkiye'nin en ideal sörf sahillerinden biri olan Babalı'da dalga sörfü, Antik Kerpe Limanı'nda tüplü dalış, Bıçkıdere Göleti ve Sapanca Gölü'nde su kayağı, Türkiye'nin ilk kaya tırmanış bahçesi Ballıkayalar'da kaya tırmanışı, Türkiye'nin en uzun doğa turizmi parkurlarında doğa yürüyüşü, dağ bisikleti veya macera dolu bir kamp... Her şey doğanıza uygun, her şey istediğiniz gibi."

BALLIKAYALAR

KÖRFEZE SIKI TAKİP

İzmit Körfezi'nin dolayısıyla da Marmara Denizi'nin temizliği için her türlü önlemi aldıklarını söyleyen Başkan Büyükakın, sözlerine şöyle devam etti: "Deniz uçağımız düzenli olarak kontrol uçuşları yaparak, körfeze giren gemileri denetliyor ve bunlardan denize atık bırakılması durumunda ekiplere haber veriyor. Bu tip durumlarda çok ciddi cezalar uygulanıyor. Yine derelerden gelebilecek kirliliğe karşı da önlemlerimizi alıyoruz. Sanayi kuruluşlarından kaynaklı atıkları da yakından takip ediyoruz."

SEKAPARK

YEDİ HALK PLAJI MAVİ BAYRAKLI

Kocaeli Büyükşehir olarak, doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Kocaeli'de çevreye ayrı bir önem verdiklerini ve 2 bin 500 kilometre uzunluğunda 106 adet Doğa Yürüyüşü Parkuru oluşturduklarını sözlerine ekleyen Başkan Büyükakın, "Kocaeli, Türkiye'nin en uzun doğa turizmi parkurlarına sahip kenti unvanını hak ediyor. Uluslararası çevre ve temizlik kriterlerini sağlayan Kocaeli'nin Mavi Bayraklı Halk Plajlarında ise gönül rahatlığıyla denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Karamürsel'de Altınkemer, Kandıra'da Cebeci, Kerpe, Kumcağız, Bağırganlı, Miço Koyu ve son olarak Kovanağzı'nda Mavi Bayraklı Halk Plajlarında altın kumlar, masmavi bir denizle buluşup engin ufuklara doğru uzanıyor" dedi.

KOVANAĞZI PLAJI