AA
Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti (KKTC) 2024 yılında Ada Kıbrıs ile başlattığı turizm projesinde bu yıl atağa geçti.
Gastronomiden sağlık turizmine, spordan tarihe adanın tüm güzelliklerinin anlatıldığı projeye geçen yıldan bugüne 122 milyon TL bütçe ayrıldı. Türkiye Cumhuriyeti Turizm Bakanlığı ve Turizmi Geliştirme Ajansı (TGA) işbirliğinde yürütülen projeyle Türkiye'nin her bölgesinden vatandaşın Ada'ya tatile gitmesi hedefleniyor.
UCUZ SEYAHAT MÜJDESİ
"İki ülke arasında toplam mali işbirliğimiz 21 milyar TL'ye ulaştı. Bugüne kadar Ada'ya ayrılan en yüksek kaynak olarak da rekor kırdı" dedi. Ada Kıbrıs projesi kapsamında da 2024 yılından bu yana turizm ve kültür alanında tahsis edilen toplam kaynağın 122 milyon TL'ye ulaştığını anlatan Yılmaz, "Bu kaynak, sürecin mali temellerini güçlendirmiştir. Ayrıca geçmiş yıllarda uygulanan proje destekli turizm kısmi hibe programı kapsamında bugüne kadar 137 projeye yaklaşık 373 milyon lira destek sağlandı."
POTANSİYEL ÇOK YÜKSEK
Kuzey Kıbrıs'a 50 yıldır ambargo uygulandığına vurgu yapan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz bu izolasyonlara karşı çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu kapsamda, THY ile bir toplantı yaptık. Vatandaşlarımızın daha pratik ve daha düşük maliyetlerle uçabilmesi için THY bir çalışma yapıyor" açıklamasında bulundu.
SESİNİ DÜNYAYA DUYURACAK
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ada Kıbrıs kampanyasının, bu yılki tanıtım faaliyetlerinin merkeze alındığını belirterek şunların söyledi: "Kuzey Kıbrıs, geçen yıl tanıtım faaliyetlerinde Türkiye harici yurtdışı pazarlarına odaklanmıştı.
DENİZ, KUM GÜNEŞTEN İBARET DEĞİL
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel ise Ada'nın gazino adası olarak anıldığını, ancak Kuzey Kıbrıs'ın bunun çok ötesinde bir tatil merkezi olduğunun altını çizdi. KKTC Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ada Kıbrıs projesinin, Ada'nın en ücra köşesinde yaşayanlara dokundukları bir proje olduğunu belirterek, "Ana vatanda yaşayan vatandaşlarımızın en ücra köşesindekileri de Ada'mıza bekliyoruz. KKTC, deniz, kum güneş ya da kumardan ibaret değil, Ada'mızda görülecek birçok eserimizi var" dedi.