KKTC Başbakanı Ersin Tatar'dan Kıbrıs Barış Harekatı'nın 46. yıl dönümünde anlamlı Doğu Akdeniz vurgusu

KKTC Başbakanı Ersin Tatar ''Biz Türkiye'nin desteği ile bugünlere kadar geldik. Doğu Akdeniz'de gelişen petrol ve doğalgaz arayışları, stratejik meseleler bu noktalara geldiyse işte bu Kıbrıslı Türkler'in burada direnebilmesi ve Türkiye'nin gücüne bağlıdır.'' dedi.

KKTC Başbakanı Ersin Tatar 24 TV canlı yayınında Kıbrıs Barış Harekatı'nın 46. yıl dönümü dolayısıyla değerlendirmelerde bulundu.

46 yıl önce gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı'nın bugün Türkiye'nin iradesi ve KKTC halkının direnişiyle Doğu Akdeniz'de stratejik kazanımlara yol açtığını belirden Tatar "Doğu Akdeniz'de gelişen petrol ve doğalgaz arayışları, stratejik meseleler bu noktalara geldiyse işte bu Kıbrıslı Türkler'in burada direnebilmesi ve Türkiye'nin gücüne bağlıdır." diye konuştu.

"BU TARİH BİR DÖNÜM NOKTASIDIR"

Ersin Tatar 24 TV canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

20 Temmuz 1947'te Mehmetçik adaya ayak bastı ve o günden bugüne Kıbrıs Türk halkı Kıbrıs'ın Kuzeyi'nde kendi devletini kurarak var oluş mücadelesine devam etmektedir. Bu tarih bir dönüm noktasıdır.

Biz Türkiye'nin desteği ile bugünlere kadar geldik. Doğu Akdeniz'de gelişen petrol ve doğalgaz arayışları, stratejik meseleler bu noktalara geldiyse işte bu Kıbrıslı Türkler'in burada direnebilmesi ve Türkiye'nin gücüne bağlıdır.

"TÜRKİYE YİNE YANIMIZDAYDI"

Salgın döneminde ekonomik anlamda büyük bir darbe yedik. Türkiye bu noktada da yine yanımızdaydı. Bu süreci de atlatmaya çalışıyoruz. İnanıyorum ki geleceğimiz daha güvenli ve güzel olacaktır.

Bizim artık savunacağımız; Kıbrıs'ın gerçeklerine göre bir model oluşumudur. Çözüm ve anlaşmayı herkes ister. Ama anlaşmalar eşitlik temelinde olmalıdır. Biz onurlu bir yaşam sürdürmekteyiz.

Türkiye bizim ana vatanımızdır. Türkiye bu bölgenin en büyük ülkesidir. ABD'nin Rum kesimine yönelik hamleleri eşitlik temeline aykırıdır. Uluslararası cemaat bu ayarı kaçırıp, Kıbrıslı Türkler'e haksızlık yapıyor.

20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı

MSB'den 'Kıbrıs Barış Harekatı' klibi