Kız kardeşi Ömer Halisdemir'i anlattı: Ayakta ölmek diz üstü yaşamaktan onurludur

15 Temmuz'da, darbeci askerlere geçit vermeyen ve şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in kardeşi Elif Serin, “Ayakta ölmek düz üstünde yaşamaktan daha onurludur. Ne mutlu vatan için can feda” dedi.

Burdur'da 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri için anma etkinliğin düzenlendi. Etkinlikte konuşan ve darbe gecesi canı pahasına darbecilerin Özel Kuvvetler Komutanlığına girmesine engel olan şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in kardeşi Elif Serin, ağabeyini anlattı: "Ömer çok çalışkandı, babamın sağ koluydu. Küçükken hiç geçinemezdik ama büyüdüğümüzde birbirimizin destekçisi olduk. Ömer babamın en çok güvendiği, evladıydı. Ailemizin temel taşıydı, kollayan, çekip çevirendi. Her ailede bir kilit isim olur, evin temelini tutar ya Ömer de bizim temel taşımızdı. Ta ki 15 Temmuz 2016'ya kadar. Bizim temel taşımız yerinden söküldü."

'GURURUN ÖZLEM YERİNDEYİZ'

"Bizlere onuru, gururu yaşattı. Lakin büyük bir özlem ve eksikliğin hissedildiği koskaca bir boşluk bıraktı. Her zaman 'Bacım bir çay koy da içelim' diye demlettiğin o çok sevdiğin çaylar çoktan demini aldı. Evet ailemiz için büyük bir gurur ama biz o gururun özlem yerindeyiz. Rabbim ülkemize bir daha böyle bir hainlik göstermesin. Ömer inşallah peygamber efendimize komşudur. Ayakta ölmek diz üstü yaşamaktan daha onurludur. Ne mutlu vatan için can feda."

"KOMUTANIM CANIM FEDA OLSUN"

Astsubay Ömer Halisdemir'e verdiği emirle FETÖ'cülerin Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmesine engel olan emekli Korgeneral Zekai Aksakallı 15 Temmuz gecesi yaşananları anlattı. Aksakallı, "Ömer'i aradım., 'Keşif yap' dedim, 'Komutanım harekat merkezine yöneldiler' dedi. Semih Terzi'nin hain ve alçak olduğunu, onun öldürülmesini ifade ettim. 'Bunun sonunda şehadet olduğunu biliyorsun' dedim. 'Komutanım feda olsun' dedi. O gece 8 kere görüştük."

CEBİNDEN ÇIKAN EMİR

Şehit edilen Ömer Halisdemir'in naaşına yöneldiğini aktaran Aksakallı, "Cebinde de bizim 8 maddelik emir vardı. Biraz kanlanmış, dışarı çıkmıştı. O gece kimsenin cesaret edemeyeceği tek vücut haline geldiği bir geceydi. Türk milletinin kıymetini çok iyi bilmemiz lazım" dedi.

MİLLİ İRADE BÜKÜLMEZ BİR BİLEKTİR

BAŞKAN Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Milli irade, bükülmez bir bilektir. Karşısında hiçbir güç duramaz, duramayacaktır" dedi. Erdoğan Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Bu gerçeğin en büyük ispatı olarak yüreklere kazınan 15 Temmuz destanının unutulmamasını diliyorum" ifadelerine yer verdi. Er doğan paylaşımında "Türkiye Yüzyılı'nın Kahramanları" programına ilişkin görüntülere de yer verdi.