Kitapta KDV kalkıyor mu? Kitapta KDV oranı 2019 nedir?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında, “Kitapta ve süreli yayınlarda KDV oranı sıfıra düşürülecek. Artık kitapta, dergide, gazetede KDV olmayacak. Artık hiç kimse, hiçbir kesim kültür ve sanatta ülkemizi vasata mahkum edemeyecek. Sanat ve sanatçı istismarını siyasetlerinin aracı görenler, Türkiye'nin kültür ve sanat hayatını körleştiremeyecek.” dedi.

Kitapta KDV oranının 2019 yılında ne kadar olduğu araştırılıyor. Vatandaşlar, “kitap için KDV oranı kalkıyor mu?” sorusunun yanıtını araştırıyorlar. Başkan Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında, “Kitapta ve süreli yayınlarda KDV oranı sıfıra düşürülecek. Artık kitapta, dergide, gazetede KDV olmayacak. Artık hiç kimse, hiçbir kesim kültür ve sanatta ülkemizi vasata mahkum edemeyecek. Sanat ve sanatçı istismarını siyasetlerinin aracı görenler, Türkiye'nin kültür ve sanat hayatını körleştiremeyecek.” dedi.

KİTAPTA KDV KALKIYOR MU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi Temel Atma Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında, “Kitapta ve süreli yayınlarda KDV oranı sıfıra düşürülecek. Artık kitapta, dergide, gazetede KDV olmayacak. Artık hiç kimse, hiçbir kesim kültür ve sanatta ülkemizi vasata mahkum edemeyecek. Sanat ve sanatçı istismarını siyasetlerinin aracı görenler, Türkiye'nin kültür ve sanat hayatını körleştiremeyecek.” dedi.

KİTAPTA KDV ORANI NE KADAR?

KDV Kanunu ve ilgili Bakanlar Kurulu Kararları (Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi ile birlikte Cumhurbaşkanı Kararları) uyarınca, I sayılı listede yer alan mal teslimleri ile hizmet ifaları %1, II Sayılı Listedekiler %8, bu iki listede de yer almayanlar ise %18 Katma Değer Vergisine oranı üzerinden vergilenir.

19.12.2018 tarih ve 30630 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı (Karar Sayısı: 475) uyarınca; E-dergi ve gazete için daha önce %1 olan oran %18’e, e-kitap ve benzerleri için %8 olan oran %18’e yükseltilmiştir.