KİT çalışanlarına kadro var mı Taşeron kadro son dakika KİT düzenlemesi Başbakan açıkladı!

KİT çalışanlarına kadro verilecek mi? Taşeron düzenlemesi son dakika Başbakan KİT açıklaması geldi. Başbakan Binali Yıldırım’ın yaptığı KİT’lere kadro açıklaması sonrası konuyla ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Yüzbinlerce taşeron işçinin kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli işçi statüsünde istihdamına yönelik süreç başlarken, düzenlemeden faydalanamayan KİT'lerde çalışan taşeronların da alınması için bakanlıkların maliyet ve teknik çalışmalar yaptığı öğrenildi. Başbakan Binali Yıldırım gazetecilerin sorularını yanıtladı ve KİT çalışanlarına kadro hakkında detay verdi. Başbakan Binali Yıldırım, taşeron düzenlemesine ilişkin, ''(Kapalı grup toplantısı) Taşeronlarla ilgili çıkardığımız düzenlemenin detayları anlatıldı. (KİT'lerle ilgili durum) Buradaki çalışanların memur veya kamu işçisi gibi düşünülmemesi lazım. KİT'lerin mülkiyeti Hazine'ye ait. Sahibi hazine. Hazine bunlara kadro verecek. Bu kadrolara da vasıflı elemanlar, taşeronlar istihdam edilecek. Hemen başlayacak. Şartları sağlayan herkes bundan yararlanmış olacak.'' diye konuştu.

KİT çalışanlarına kadro verilecek mi? Son dakika taşerona kadro düzenlemesinin detaylarını Başbakan Binali Yıldırım açıkladı. Yıldırım’ın açıklamasına göre KİT’lere kadro verilecek mi sorusu netleşti. Başbakan Yıldırım KİT’lere kadro konusunda önemli açıklamalar yaptı. Yüzbinlerce taşeron işçinin kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli işçi statüsünde istihdamına yönelik süreç başlarken, düzenlemeden faydalanamayan KİT'lerde çalışan taşeronların da alınması için bakanlıkların maliyet ve teknik çalışmalar yaptığı öğrenilmişti. Taşeron işçiler, istihdam edilecekleri (kadroya geçecekleri) kurumlara başvuru yapacak. İşçilerin bilgileri, başvurdukları idareler tarafından elektronik ortama aktarılacak ve sınav süreci başlatılacak. Sınav soruları, çalışanların iştigal ettiği konulardan seçilecek Sınavda başarılı sayılmak için 100 puan üzerinden en az 50 puan almak şartı aranacak Geçiş süreci 90 gün içinde sonuçlandırılacak. Hak sahipleri 2 Nisan geçmeden topluca işçi kadrolarına geçirilecek. Bu süreçten sonra 3 Mart ve 22 Mart 2018 tarihleri arasında taşeron işçiler sınava girecek. Sınav kuruluna itiraz ise 23 Mart ile 26 Mart 2018 arasında gerçekleştirilecek. Sınavdan başarılı olanlar da 2 Nisan 2018'de kadroya geçmiş olacak.

BİNALİ YILDIRIM’IN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Başbakan Binali Yıldırım, taşeron düzenlemesine ilişkin, "(Kapalı grup toplantısı) Taşeronlarla ilgili çıkardığımız düzenlemenin detayları anlatıldı. (KİT'lerle ilgili durum) Buradaki çalışanların memur veya kamu işçisi gibi düşünülmemesi lazım. KİT'lerin mülkiyeti Hazine'ye ait. Sahibi hazine. Hazine bunlara kadro verecek. Bu kadrolara da vasıflı elemanlar, taşeronlar istihdam edilecek. Hemen başlayacak. Şartları sağlayan herkes bundan yararlanmış olacak." diye konuştu.

TAŞERON KADRO ŞARTLARI BİLMENİZ GEREKEN 12 MADDE İÇİN TIKLAYINIZ

SON DAKİKA HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

 50 BİN KİT İÇİN ÇALIŞMA YAPILMASI KARARI VERİLDİ

 KHK ile çıkarılan taşeron düzenlemesine ilişkin milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Sarıeroğlu, KİT'lerdeki yaklaşık 50 bin taşeron işçi için de ayrı bir çalışma yapılması kararını aldıklarını açıkladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA AÇIKLAMIŞTI

 
Farklı formüller bu konuda gündeme gelmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan da KİT'lerdeki taşeronlar ile ilgili çalışma yapılacağını söylemişti.

KİT'TEKİ TAŞERONLAR İŞÇİLER SON DURUM NE?

Toplantıda taşeron düzenlemesi de gündeme geldi. Söz alan milletvekillerinin bir bölümü KİT'lerde çalışan personelin kapsam dışında tutulmasından dolayı seçmenlerden şikayet geldiğini belirtince Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın buna çözüm olarak KİT'lerde çalışan taşeron işçilerinin her birinin kendi bulunduğu KİT'te kadroya alınabileceğini söylediği belirtildi.

TAŞERON KADRO BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, "Taşeronda son başvuru tarihi 11 Ocak’tır. Başvurular 11 Ocak mesai bitiminde tamamlanacaktır." açıklamasında bulundu. Taşeron çalışanların yıllardır beklediği kadro müjdesi 2017'nin son günlerinde gelmişti.

Başvurular, alt işverene değil, istihdam sağlayacak kurumlara yapılıyor.

Düzenleme, 4 Aralık 2017 itibarıyla çalışmakta olanları kapsıyor.

Bu tarihte askerde olanlarla doğum veya hastalık izni kullananlar da kapsam dahilinde olacak.

Başvuruların ardından, kesin liste 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasında ilan edilecek.

TAŞERONLARIN YAPMASI GEREKENLER

 
Taşeron işçiler, istihdam edilecekleri (kadroya geçecekleri) kurumlara başvuru yapacak. İşçilerin bilgileri, başvurdukları idareler tarafından elektronik ortama aktarılacak ve sınav süreci başlatılacak. Sınav soruları, çalışanların iştigal ettiği konulardan seçilecek Sınavda başarılı sayılmak için 100 puan üzerinden en az 50 puan almak şartı aranacak
Geçiş süreci 90 gün içinde sonuçlandırılacak. Hak sahipleri 2 Nisan geçmeden topluca işçi kadrolarına geçirilecek.

Taşeron işçilere bir müjde daha!

Hükümet, 1 milyonun üzerinde taşeron işçinin yüzünü güldürürken, geçiş sürecine destek amacıyla çağrı merkezi kuruldu. Çağrı merkezi taşeron çalışanların sorularına yanıt vermek amacıyla saat 24.00'e kadar hizmet verecek. Başvurular devam ederken gözler başta şehir hastanelerinde MR, tomografi, kan alma, laboratuvar gibi kritik bölümlerde çalışanların kadro talebine çevrildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Sağlık Bakanlığı'nda taşeron olarak çalışan, hastanesi kapandığı için şehir hastanelerine geçen 30 bin çalışanımızı kapsama aldık. Yeni başlayan çalışanlar söz konusu. Hastanelerde çalışmaya devam edecekler. Orada aracı firma yok, hastanenin direkt işçisi olarak çalışıyorlar. Protokol şartları farklı olduğu için Sağlık Bakanlığı karar verecek." dedi. Sağlık Bakanlığı'nın özellikle MR, kan alma, tomografi gibi kritik işlerde çalışanlara yönelik düzenleme yapması bekleniyor. Taşeron çalışanların kamuya geçiş başvuruları 11 Ocak'ta sona eriyor. Ardından 12 Ocak- 20 Şubat 2018 tarihleri arasında taşeron işçilerden alınan başvurular incelenerek, hak sahipleri ilan edilecek.

TAŞERON İŞÇİ SINAVI NE ZAMAN OLACAK?
Bu süreçten sonra 3 Mart ve 22 Mart 2018 tarihleri arasında taşeron işçiler sınava girecek. Sınav kuruluna itiraz ise 23 Mart ile 26 Mart 2018 arasında gerçekleştirilecek. Sınavdan başarılı olanlar da 2 Nisan 2018'de kadroya geçmiş olacak.

TAŞERON İŞÇİLERDE BAŞVURU ŞARTLARI
Kapsamda olanlardan istekliler, başvuru formunu eksiksiz doldurarak ve dilekçe eklemek suretiyle 11/1/2018 tarihi mesai bitimine kadar idaresinin personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmesinin yapıldığı birimine, sürekli işçi kadrolarında istihdam edilmek üzere yazılı olarak başvuracak. Başvuru elden yapılacak. Belirtilen süre içinde yapılmayan başvurular dikkate alınmaz.