Kısmi af 2017 çıkacak mı? 5 yıllık ceza indirimi son durum

Özellikle 15 Temmuz darbe girişimi tutuklamalarının ardından cezaevlerinin doluluk oranı sebebiyle gündeme gelen kısmi af için mahkum ve mahkum yakınlarının bekleyişi sürüyor.

Tutukluları ve yakınlarını ilgilendiren ve 2017'de çıkması beklenen, Kısmi Af ve 5 yıllık ceza indirimi için son durum merak edilenler arasında.  Belirttiğimiz gibi uzun süre gündemde olan kısmi af konusu mahkumlar adına değerlendirildiğinde, görünen bu affın çok sayıda mahkumu ilgilendireceği. Söz konusu kısmi af eğer meclis tarafından değerlendirilmeye alınırsa 1 Ocak 2017 tarihinden önce işlenmiş suçlar için geçerli olacak. 

2017’de kısmi af çıkacak mı?

 Belirttiğimiz gibi uzun süre gündemde olan kısmi af konusu mahkumlar adına değerlendirildiğinde, görünen bu affın çok sayıda mahkumu ilgilendireceği. Söz konusu kısmi af eğer meclis tarafından değerlendirilmeye alınırsa 1 Ocak 2017 tarihinden önce işlenmiş suçlar için geçerli olacak. Fakat kısmi af için herhangi bir ihlal durumu ile karşılanmaması adına hükümet ve meclisin temkinli yaklaşması sebebiyle bu af şimdilik askıda kalıyor.

 5 yıllık ceza indiriminde son durum ne olacak?

5 yıllık ceza indirimi de kısmi af ile aynı doğrultuda değerlendirilirken, geldiği takdirde kısmi af ile benzer durumda 17 Ocak 2017 yılı öncesi işlenmiş suçlar için geçerli olacak. 5 yıllık ceza indirimi için de meclis ya da hükümetten henüz bir açıklama gelmedi. Bu yüzden mahkum ve mahkum ailelerinin heyecanlı bekleyişi bir süre daha devam edecek gibi görünüyor.