Kışkırtıcı paylaşım yapan provokatörler tutuklandı

Osmaniye'de kendilerini gazeteci olarak tanıtan Ali İmat ve kardeşi İbrahim İmat, depremzedeler için gelen çadırların bekletildiği yalanını sosyal medya üzerinden yayarak, halkı devlete karşı kışkırtma amaçlı, ortalığı karıştırmaya çalıştıkları gerekçesiyle dezenformasyonla mücadele kanunu kapsamında tutuklandılar.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin etkilediği iller arasında yer alan Osmaniye'de depremzedelerin barınma ihtiyaçları ilk günden itibaren Valilik koordinasyonunda, AFAD bünyesinde ve Osmaniye Belediyesi'nin aralıksız hizmetleriyle giderilirken, Millet İttifakı'nın fitneci provokatörler de boş durmuyor.

Osmaniye'de kendilerini gazeteci olarak tanıtan Ali İmat ve kardeşi İbrahim İmat, depremzedeler için gelen çadırların bekletildiği yalanını sosyal medya üzerinden yayarak, halkı devlete karşı kışkırtmaya çalıştılar. Ortalığı karıştırmak isteyen iki provokatör, dezenformasyonla mücadele kanunu kapsamında tutuklandı.

Depremzedelere giden yardımları yalan üzerinden halkı provoke eden sözde gazetecilere; CHP ve medyası yalan haberler yaparak sahip çıkmaya çalıştı.