Kırsalda altyapı sorunu bitiyor

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, kırsal yerleşim alanlarının uzun yıllardır yaşadığı altyapı ve su şebekesi sorununun çözüleceğini, girişimleri sonucu bu yöndeki projelerin İller Bankası tarafından onaylandığını açıkladı.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, mahalle buluşmaları kapsamında Adanalıoğlu'nu ziyaret etti. Başkan Gültak, bölgede yapılan ve yapılacak olan hizmetler hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Gültak, "Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın, özellikle altyapı ve su ile ilgili sorunları vardı. Nitekim bu bölgenin kanalizasyon, su şebekeleri ve altyapı sıkıntılarının çözümü için, Büyükşehir ve MESKİ bürokratları ile birlikte geçen yıl İller Bankası yetkilileri ile görüştüm. Pandemi nedeniyle süreç uzadı ama proje onaylandı. Kazanlı'nın, Homurlu'nun, Adanalıoğlu'nun yıllarca altyapısı olmadı. Sizin sorununuz, benim sorunumdur. Mezitli ve Erdemli'ye de benzer projeler gelecek. Akdeniz dışındaki hizmetleri de kendimize görev biliyoruz. Halkımızın yararına olan projeler için Ankara nezdinde sürekli görüşmeler yapıyoruz" dedi.

İHALE TARİHİ 30 TEMMUZ

Kentsel dönüşüm projelerinin öneminden de bahseden Başkan Gültak, "Akdeniz'i değiştirmeyi kafamıza koyduk ve değiştiriyoruz. Çay Mahallesi'nde 500 konut bitti. Barış ve Bahçe mahallelerinde de TOKİ tarafından 30 Temmuz'da ihale yapılacak ve 500 konut daha yükselecek. Ayrıca Turgut Reis'te de 500 konutun yapılması projesi var" ifadelerini kullandı.

MERSİN MİLLET BAHÇESİ HİZMETE AÇILDI

81 ile 81 milyon metrekare Millet Bahçesi Projesi kapsamında yapımı tamamlanan I. ve II. Etap Mersin Millet Bahçesi'nin açılışı gerçekleştirildi. Millet Bahçesi'nin deniz kıyısındaki eski lunapark alanında inşa edilen bölüm, 75 bin metrekarelik alanda hizmet verecek. Millet Bahçesi; kafeteryasıyla, mescidiyle, spor alanlarıyla, tematik ve meyve bahçeleriyle, çocuk oyun alanlarıyla ve sahiliyle vatandaşların hizmetinde olacak. Eski Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın olduğu 45 bin metrekarelik alan ise ikinci kısım olacak.

KADINLARA İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

Mersin'de dezavantajlı kadınların toplumsal hayata entegrasyonunu sağlamak amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından paydaş kurumlarla birlikte 'Bir Damla İyilik' projesi hayata geçirildi. Eğitim programlarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika verildi. İstihdam farantili proje sayesinde 49 kursiyer, meslek ve iş sahibi oldu. Kursiyerler fabrikalarda, tekstil atölyelerinde istihdam edildi.