'Kırmızıdan sarı illere geçişi kısıtlamalıyız'

3.5 ay sonra kontrollü normalleşmeye geçildi ancak şehirlerden yine korkutan görüntüler geldi. Prof. Sıla Akhan, yüksek riskli illerden başka kentlere geçişlerin kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.

Kademeli normalleşmenin ilk cumartesi gününde dışarı çıkan vatandaşlar, bazı illerde korkutan görüntülere neden oldu. Kocaeli Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sıla Akhan konuyu NTV'ye değerlendirdi, mutant virüs etkisinin üzerine bir de normalleşme adımlarının atılmasıyla daha temkinli olunması gereken bir döneme girildiğine dikkat çekti: ''Bireysel önlemlerle gitmekte fayda var ancak kuralları iller bazında daha sertleştirmek gerekiyor. Öncelikle yapmamız gereken, iller arası seyahat yasağını gündeme getirmek. Eğer kırmızı bir şehrin yanındaki il sarıysa buraya özellikle dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü dikkat edilmezse zamanla sarı renkli il de kırmızı olabilir. Baktığımızda da Doğu Karadeniz'deki yüksek vakaların İç Anadolu'ya doğru geldiğini görüyoruz. İstanbul, İzmir ve Ankara'da vaka artışı yaşanıyor. Muhtemelen bu üç il haftaya kırmızı olacak."

BAŞA SARMAYALIM!

BURSA: Cadde ve çarşılardaki kalabalıklarda tedbirler hiçe sayıldı.

EDİRNE: Edirne'de, işlek caddelere girişlerde HES kodu zorunluluğu getirildi. 4 metrekareye 1 kişi kuralı uygulanmaya başlandı.

ANKARA: Doç. Dr. Ümit Savaşçı, "Ankara'daki yoğunluktan korkutucu günlerin geleceğini hissediyoruz" dedi.

İZMİR: Vali Yavuz Selim Köşger, vakaların yüzde 50 arttığını belirtti.

GİRESUN: 100 metrekarenin üstündeki tüm iş yerlerine HES kodu zorunluluğu getirildi.

SİNOP: 'İl ve ilçe girişlerinde 24 saat HES kodu sorgulaması yapıldı.

KARADENİZ'DE MUTANT BULAŞI SÜRÜYOR

En çok vakanın görüldüğü iller arasında yer alan Rize'de sokaklardaki insan yoğunluğu sürüyor. Rize-Artvin Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Kazım Şahin, "Bölgemizde mutant virüs bulaşları sürüyor" diyerek uyarılarda bulundu: "Tedbirlere çok dikkat etmemiz gerekiyor. Aşılama tamamlanıp bitinceye kadar virüs belasından kurtulacağımız yok."