Kırım Tatar halkının liderinden Başkan Erdoğan'a övgü... ''Hiç kimse bu denli destek olmamıştır''

Kırım Tatar halkının lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Başkan Erdoğan hakkında övgüyle bahsetti. Kırımoğlu, ''Recep Tayyip Erdoğan kadar Kırım Tatar halkına böyle, bu çapta, bu ölçüde hiçbir kimse destek vermemiştir.'' ifadelerini kullandı.

Kırım Tatar Türklerinin Lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, ''Recep Tayyip Erdoğan kadar Kırım Tatar halkına hiç kimse bu denli destek olmamıştır!'' dedi.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesince (AHBVÜ), Kırım Tatarlarının milli lideri ve Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'na fahri doktora unvanı verildi.

Törenin ardından Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nca düzenlenen Kırım Tatar Halkının Milli Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Söyleşisi'ne katılan Kırımoğlu, Başkan Erdoğan hakkında övgüyle bahsetti.

"HİÇ KİMSE ERDOĞAN KADAR DESTEK OLMAMIŞTIR"

Başkan Erdoğan'ın Kırım Tatar halkına olan desteğine dikkat çeken Kırımoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'ye ilk ziyaretimiz 1992 yılında, yani Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra başladı. O zaman Turgut Özal Cumhurbaşkanıydı. Ondan sonraki her cumhurbaşkanlarıyla da görüştük. İş birliği yaptık. Sağ olsunlar herkes Kırım'a, Kırım Tatar halkına belli derecede destek verdiler. Ama, bunu açık yüreklilikle söylemek istiyorum. Gerçeğini söylemek istiyorum. Recep Tayyip Erdoğan kadar Kırım Tatar halkına böyle, bu çapta, bu ölçüde hiçbir kimse destek vermemiştir."