Kiralık ev arayanlara ‘ucuz' tuzak

Adana merkezli bir çete, gerçek fotoğraflarla sahte kiralık ev ilanları hazırladı; fiyatları da ucuz tutup fırsat olarak sundu. İrtibata geçen vatandaşlardan ‘kapora' ve ‘emlakçı masrafı' alan şebeke, 50 kişiden 3 milyon TL çarptı.

SONER KAN

Adana İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, internet üzerinden gerçekleştirilen 'kiralık ev' vurgununu deşifre etti. 6 kişilik şebekenin çökertildiği soruşturmanın detaylarına AKŞAM ulaştı. Ev kiralarındaki artışı fırsata çeviren zanlılar, dikkat çeken fotoğraflarla sahte kiralık ev ilanları hazırladı.

İnternet siteleri ve sosyal medya adreslerinden paylaşılan kiralık ev ilanlarında ücretler ise benzerlerine göre çok ucuz tutuldu. Fırsat daire bulduğunu düşünen vatandaşlar ilandaki numarayı aradıklarında kendilerinden 'kapora' ve 'emlakçı masrafı' adı altında para istendi.

HESAPLAR SABIKASIZ!

Tuzağa düşenler para gönderdi; başkaları adına kayıtlı olan telefon numarasına bir daha ulaşamadı. Şüphelilerin de bu yöntemle Türkiye genelinde 50 kişiden yaklaşık 3 milyon liralık vurgun yaptığı öğrenildi. Zanlıların, iz bırakmamak için de parayı daha önce temin ettikleri hesaplar arasında havale yaptıkları tespit edildi. Hesap sahiplerini de sabıkasız ve işsiz gençler arasından seçtikleri ortaya çıktı.

4 İLDE OPERASYON

Adana merkezli Hatay, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'daki operasyonlarda dolandırıcılıkta kullanılan 2 bilgisayar ve 9 cep telefonuna el konuldu. Adliyeye sevk edilen 6 zanlıdan 2'si tutuklandı; 3'ü 'adli kontrol' şartıyla; biri de savcılıktaki ifadesi sonrası serbest kaldı.